De boxspring: beste koop?

Wat is de beste boxspring? Aangezien ieder lichaam anders is moet de vraag eigenlijk zijn: Wat is de beste boxspring voor U? Er zijn boxsprings met een bijna onbegrensde hoeveelheid aan eigenschappen en mogelijkheden. 

De belangrijkste verschillen zijn er in:

 •  hardheid
 •  temperatuur
 •  ventilatie
 •  design
 •  budget/prijs
 •  wel of geen verstelmogelijkheden
 •  gebruiksgemak
 •  stoffering
 •  sterkte frame
 •  type vering

Er is altijd reden van een prijsverschil, maar dit betekend niet dat de duurste altijd voor u de beste is. Vaak wordt er dan wel met duurdere en duurzamere materialen gewerkt, wat zeker comfort verhogend zou moeten zijn.

Bij een gestoffeerd matras heeft u een topmatras nodig voor uw warmte en vochtregulatie. Ieder lichaam is verschillend, waardoor het niet mogelijk is om 1 boxspring type aan te wijzen als de ideale boxspring voor iedereen. Een goed advies is hier dan ook belangrijk. Des te beter het advies is, des te beter wordt uw keuze voor de boxspring combinatie.

leon-advies-boxspringspecialist
Maak een online afspraak

Beste boxspring Consumentenbond 2023

Een waardevolle bron bij het selecteren van een boxspring is het advies van de Consumentenbond. De Consumentenbond heeft opnieuw zestien verschillende boxsprings aan een grondige test onderworpen, waarbij gekeken werd naar criteria zoals ondersteuning, duurzaamheid en slaapkenmerken zoals ventilatie en vochtafvoer. Dit zijn cruciale factoren om een goede nachtrust te garanderen.
Belangrijk om te benadrukken, is dat de Consumentenbond onafhankelijk onderzoek uitvoert. Ze kopen de boxsprings zelf in en laten ze vervolgens analyseren in gespecialiseerde laboratoria. Hierdoor wordt gegarandeerd dat bedrijven en merken geen invloed kunnen uitoefenen op de testresultaten. Je kunt als consument met vertrouwen een goed scorende boxspring kiezen, omdat dit daadwerkelijk een uitstekende aankoop is.

De beste boxspring volgens de Consumentenbond is ook in 2023 de Ninety van Avek. Voor het derde jaar op rij heeft de Ninety de eerste plaats behaald in de test, met deze fijne voordelen:

 • Uitstekende ondersteuning voor zijslapers
 • Voortreffelijke ondersteuning voor buikslapers
 • Het matras is omkeerbaar
Meer info
boxspring uitverkoop beka matrassen 160x200

Beste boxspring Consumentenbond 2022

Een handige hulp bij het uitkiezen van een boxspring, is het advies van de Consumentenbond. De consumentenbond heeft in december 2021 weer zeven merken boxsprings getest op ondersteuning, levensduur en ligeigenschappen als ventilatie en voordoorlatendheid. Belangrijke eigenschappen om van een goede nachtrust te kunnen genieten!

De Consumentenbond doet onafhankelijk onderzoek. Ze kopen de boxsprings en laten deze in een gespecialiseerd laboratorium testen. Dat betekent dat bedrijven en merken geen invloed hebben op de uitslag van de tests. Zo weet jij als consument zeker dat een hoog genoteerde boxspring ook écht een goede koop is.

De beste boxspring van 2022 is volgens de Consumentenbond de Ninety van Avek. De boxspring Ninety komt als beste uit de test, met als grootste voordelen:

 • Goede ondersteuning voor zijslapers
 • Goede ondersteuning voor buikslapers
 • Het matras is omkeerbaar
Meer info
boxspring uitverkoop beka matrassen 160x200

Wat is de beste Boxspring?

Het uitzoeken van de beste boxspring betekent voor de meeste mensen: Het uitzoeken van de beste boxspring combinatie. De boxspring is in feite alleen de matras drager. Indien u weet wat uw wensen of eventuele slaap problemen zijn, dan wordt het kopen van uw ideale boxspring makkelijker. De beste boxspring combinatie begint  in ieder geval met een verende bodem. Dit kunnen pocketveren of bonellveren zijn. Deze kan met een gewoon matras of met een gestoffeerd matras gecombineerd worden. Omdat de matras de druk aan de onderkant kwijt kan, wordt het comfort hoger en de levensduur van de matras langer.

Beste Boxspring 2020 kopen? Wat is een goede Boxspring?

Kom langs in Waddinxveen voor een Advies Op Maat

Hoe kunt u bepalen wat voor u het beste is?  Online zoeken naar websites die boxsprings vergelijken is een mogelijkheid. Omdat meedoen met deze onderzoeken door de fabrikanten betaald moet worden, zijn deze helaas niet allemaal even objectief. Vandaar dat u dit onderzoek het beste zelf kunt doen. Wij helpen u daar graag mee. In Waddinxveen heeft u de keus uit meer dan 60 verschillende boxsprings van meer dan 10 verschillende merken. 

Als u een boxspring aanschaft wilt u geen risico’s op tevredenheid lopen. Daarom helpen wij u met het uitzoeken van uw beste boxspring en geven daar dan vervolgens ook nog 90 dagen slaapgarantie op. U weet dus zeker dat u ook achteraf heel blij met uw aankoop zult zijn. Indien u last heeft van specifieke lichaamsklachten of gewoon weinig tijd heeft, dan kunt u ook een afspraak maken buiten de gewone openingstijden.

Veelgestelde vragen

Een goede boxspring is voor iedereen anders. Dat heeft te maken met het verschil in voorkeur, postuur, gewicht en lengte. Deze persoonlijke factoren maken het juist zo lastig om de beste boxspring aan te wijzen.De Consumentenbond doet technisch onderzoek naar de kwaliteit van boxsprings. En dat is natuurlijk wel goed te vergelijken. De test van de Consumentenbond is dus een hele handige hulp bij het uitkiezen van een goede boxspring, die bij jouw persoonlijke voorkeuren past.

Wat zijn de Top 10 boxspring merken?

Boxspringspecialist van der Horst heeft ook zelf een top 10 samengesteld:

 • Treca
 • Tempur
 • Sleepeezee
 • M Line
 • Avek Boxsprings
 • Velda
 • Simmons
 • Milano
 • Beka Bedden
 • Van Landschoot
 • Milano

Het beste merk boxspring is niet eenvoudig vast te stellen. Naast de boxspringtest van de Consumentenbond krijg je ook de hulp van onze slaapexperts. Zij luisteren aandachtig naar je slaapwensen en gewoontes. Ze houden rekening met je voorkeurshouding, met lengte en gewicht en met je budget.

Al deze factoren samen leiden dan naar de beste boxspring voor jouw eigen manier van slapen. Zodat je zeker kunt zijn van een goede nachtrust. Want een boxspring kopen is altijd een goede keuze. De test van consumentenbond geeft met name een prijs/kwaliteit verhouding aan. Omdat iedereen anders is, heeft u altijd voordeel bij een persoonlijk slaapadvies. Deze hulp krijgt u van onze slaapexperts. In de showroom staan meer dan 70 verschillende boxsprings. Keuze genoeg dus.

De beste boxspring 2022 is de Avek Ninety, vindt de Consumentenbond. Van alle geteste merken boxsprings kwam dit bed van Nederlandse bodem als beste uit de test. Waarom? Omdat de Ninety een extra comfortabel topmatras heeft, in drie verschillende hardheden. In de showroom kun je zelf komen testen welke het best bij jouw slaapwensen past.

Het is trouwens niet gek dat de Avek Ninety als beste getest is door de Consumentenbond. Avek maakt al 95 jaar kwaliteitsbedden. Dat is bijna een eeuw aan ervaring en vakmanschap!

Boxsprings zijn te koop in alle prijscategorieën. Zo is er voor iedereen wel een boxspring te koop. Maar eerlijk is eerlijk: voor een boxspring van goede kwaliteit, betaal je ook echt een beetje meer. Het is daarom goed om te bedenken dat je met een goede boxspring ook echt een aankoop doet voor de komende tien tot vijftien jaar. Een bed dat zo lang meegaat, wordt vanzelf goedkoper dan een bed dat je al snel weer zult moeten vervangen.

Gebruik de boxspring test van de Consumentenbond als hulp bij het kopen

CONTACT
Indien u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen kunt u contact met ons opnemen.
U bent van harte welkom in onze winkel.
Kanaaldijk 30  2741 PA Waddinxveen Zuid Holland 
Neem contact op
ADVIES NODIG?
Plan nu een afspraak in met een professionele verkoper. Kies voor:
 • Advies over slaapsystemen
 • Advies over kasten
 • Advies over matrassen
 • Advies over lease mogelijkheden
Maak een afspraak