Wat is de Beste Boxspring 2021 uit de consumentenbond test?

De beste geteste boxspring 2021 is de Ninety van het merk Avek. Een comfortabele en complete boxspring met een extra royale topmatras, voorzien van zonering. De Ninety ligt beter dan de andere boxsprings uit de test. Daarnaast scoort hij heel erg hoog op levensduur.
De grootste voordelen die de consumentenbond benoemt zijn:

 • Goede ondersteuning voor zijslapers
 • Goede ondersteuning voor buikslapers
 • Het matras is omkeerbaar

Het is niet zo vreemd dat dit bed als beste uit de test van de consumentenbond komt. Met meer dan 95 jaar ervaring in het fabriceren van Nederlandse kwaliteitsboxprings is het bijna logisch dat de Ninety van Avek bovenaan de lijst van de consumentenbond staat.

Wat is de beste boxspring? Aangezien ieder lichaam anders is moet de vraag eigenlijk zijn: Wat is de beste boxspring voor U? Er zijn boxsprings met een bijna onbegrensde hoeveelheid aan eigenschappen en mogelijkheden. 

De belangrijkste verschillen zijn er in:

 •  hardheid
 •  temperatuur
 •  ventilatie
 •  design
 •  budget/prijs
 •  wel of geen verstelmogelijkheden
 •  gebruiksgemak
 •  stoffering
 •  sterkte frame
 •  type vering

Er is altijd reden van een prijsverschil, maar dit betekend niet dat de duurste altijd voor u de beste is. Vaak wordt er dan wel met duurdere en duurzamere materialen gewerkt, wat zeker comfort verhogend zou moeten zijn.

Bij een gestoffeerd matras heeft u een topmatras nodig voor uw warmte en vochtregulatie. Ieder lichaam is verschillend, waardoor het niet mogelijk is om 1 boxspring type aan te wijzen als de ideale boxspring voor iedereen. Een goed advies is hier dan ook belangrijk. Des te beter het advies is, des te beter wordt uw keuze voor de boxspring combinatie.

leon-advies-boxspringspecialist
Maak een online afspraak

Hoe test de consumentenbond boxsprings?

De consumentenbond test boxsprings op twee manieren:

 • Vier proefpersonen met een verschillende lichaamsbouw testen en beoordelen de matrassen.
 • In een laboratorium worden de eigenschappen van ieder matras objectief gemeten.

Deze uitslagen worden samen meegenomen in het eindoordeel Beste Boxspring 2021 van de consumentenbond.

Lees hier hoe de consumentenbond precies test.

Zo test de consumentenbond
Beste Boxspring 2020 kopen? Wat is een goede Boxspring?

Wie test de boxsprings voor de consumentenbond? 

Er zijn een heleboel slaapexperts die boxsprings testen. Allemaal met hele goede bedoelingen om jou de juiste keuze te laten maken. Maar er is één instantie die dat onbevooroordeeld en onafhankelijk doet. Dat is de consumentenbond. Daarmee is de uitkomst van de Beste Boxspring 2021 test van de consumentenbond een heel betrouwbare.

Lees hier hoe de consumentenbond te werk gaat.

Zo test de consumentenbond
Boxspring_simmons_beautyrest_sfeer

Wat test de consumentenbond bij de boxspringtest?

Alle boxsprings zijn door de consumentenbond getest op ondersteuning, levensduur, ligeigenschappen en vochtdoorlatendheid. Daarnaast is gekeken naar de samenstelling van alle matrassen. Klopt het wat de fabrikanten zeggen dat erin zit?

Lees hier wat de consumentenbond nog meer test.

Zo test de consumentenbond
Boxspring_Kopen_Waar_Moet_Ik_Op_Letten

Welke boxsprings zijn in 2021 getest door de consumentenbond?

 • Avek Ninety
 • Emma DeLuxe
 • Auping Original
 • Ikea Espevär
 • M Line Intense
 • Pullman Silverline
 • Beter Bed Bellino
Bekijk boxspring Avek Ninety
Avek-boxspring-ninety-180x210-sale-uitverkoop

Best geteste boxspring 2021

Zoals je kunt zien, komt de Ninety van Avek als beste uit de test. Een boxspring van Hollandse bodem, die in vele maten, stoffen en kleuren te verkrijgen is. Daarnaast kun je kiezen uit drie verschillende matras hardheden. Op deze manier tel je zelf je ideale Avek Ninety boxspring samen.

Bekijk boxspring Avek Ninety
avek ninety winnaar consumentenbond test

Een goede boxspring kopen: waar moet je op letten?

Natuurlijk hoef je niet alleen op de testresultaten van de consumentenbond af te gaan. Het beste is nog altijd om zelf naar de winkel te gaan, om een boxspring te zien, te voelen en te proberen.

Door zelf te gaan liggen, ervaar je de hardheid van een matras het beste. Alleen jij weet of dat lekker ligt. Daarnaast kun je letten op de dikte van het matras. Over het algemeen kun je wel stellen dat hoe dikker een matras is, hoe comfortabeler het ligt. Ook is het belangrijk om te letten op de ventilatie van een matras.

Meer informatie vind je hier.

Waar moet ik op letten?
matras_ducal-de-literie_handgemaakt_velda_veldeman

Beste merk boxspring

Naast alle meetbare eigenschappen is jouw eigen ervaring ook van groot belang. Naast Avek zijn er natuurlijk nog veel meer goede merken boxsprings, die misschien wel jouw voorkeur hebben. Dat kan liggen aan de gebruikte materialen, het luxeniveau, het budget of andere redenen die mee kunnen spelen.

Het is daarom verstandig om gewoon naar de beddenwinkel te gaan en daar zelf te testen en te ervaren welk merk boxspring het best bij jou en jouw situatie past.

Wij hebben heel veel merken boxsprings in ons assortiment, met elk heel verschillende, bijzondere eigenschappen. Om alvast een beetje voorbereid te zijn op je komst naar onze showroom kun je hier alvast onze top 10 boxspringmerken bekijken.

Top 10 boxspring merken

Beste boxspring matras

Het beste boxspring matras is voor iedere persoon anders. Gelukkig kunnen onze slaapexperts je prima voorlichten over de verschillen in matrassen en de eigenschappen die voor jou belangrijk kunnen zijn. Daarbij stellen we je vragen over je favoriete slaaphouding en andere voorkeuren. Door goed naar je te luisteren, kunnen we een aantal boxspring matrassen selecteren die je vervolgens in de showroom uit kunt proberen.

Boxspring electrisch 180x210

De Boxspringspecialist

Boxspringspecialist van der Horst is absoluut dé beddenwinkel in de Randstad. In Waddinxveen vind je een ervaren team van slaapexperts, onder leiding van Leon van der Horst. Hij staat voor kwaliteit en service en weet bij iedere slaapwens de perfecte boxspring aan te wijzen. 

Alle grote merken hebben wij onder één dak. Dat betekent dat er altijd een boxspring is die bij jou past. In onze showroom kun je meer dan 120 matrassen uitproberen. En daar zijn ze ook echt voor bedoeld: ga lekker liggen en ervaar wat voor jou het beste matras is.

Wist je dat wij 90 dagen slaapgarantie geven? Een lichaam heeft even de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen. Geef het ook die tijd! Maar als na 30 dagen blijkt dat dit toch niet de juiste keuze was, nemen wij uw matras zonder meer terug.

Bij de Boxspringspecialist kun je gratis parkeren. Voor de kinderen is er een speelhoek, zodat je zelf ongestoord de tijd kunt nemen om tot een goede keuze te komen. Onze slaapexperts staan voor je klaar.

Waar koop ik mijn boxspring?

Waar koop je een goede boxspring?

De beste boxspring koop je bij De Boxspringspecialist.

Boxspringspecialist van der Horst
Kanaaldijk 30
2741 PA  Waddinxveen

(0182) 611 709

Kom langs in de winkel

Veelgestelde vragen

De Consumentenbond heeft de AVEK Ninety in december 2021 als beste boxspring aangewezen. Uit de test kwam dat deze boxspring een opvallend goede ondersteuning biedt. Daarnaast is het fijn dat dit matras omkeerbaar is. De AVEK Ninety kun je online kopen bij Boxspringspecialist Van der Horst. Je krijgt er gratis een set LED-achterwandlampjes en LED-uitstapverlichting bij. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom in Waddinxveen.

Die koop je natuurlijk bij Boxspringspecialist Van der Horst in Waddinxveen. Verdeeld over twee verdiepingen staan hier de beste merken boxsprings te wachten op jouw oordeel. Want een bed uitkiezen, doe je toch het best door ze gewoon te proberen. Kom naar Waddinxveen voor een uitgebreid slaapadvies en ervaar hoe de verschillende matrassen liggen. We geven je graag 90 dagen slaapgarantie, zodat je altijd de juiste keuze maakt.

De beste beddenwinkel met boxsprings is Boxspringspecialist Van der Horst. In Waddinxveen krijg je advies van gecertificeerde slaapexperts en kun je de verschillende boxsprings zelf uitproberen. We zijn geopend van dinsdag tot en met zondag, maar je bent ook van harte welkom op afspraak, buiten de officiële openingstijden. Kom lekker boxspringshoppen in de Randstad!

Door een aantal bedden te selecteren en er lekker op te gaan liggen. Gemakkelijk zittende kleding is daarbij dan wel fijn. Zorg ervoor dat je een hoofdkussen gebruikt dat lijkt op je eigen kussen thuis. Of neem je eigen kussen gewoon mee! Natuurlijk probeer je allerlei houdingen uit, maar blijf vooral ook een poosje in je favoriete houding liggen. Hoe voelt dat? Is het matras te hard, te zacht? Vaak zijn matrassen in verschillende hardheden te verkrijgen. Vraag daar dus naar!

Boxsprings worden op twee verschillende manieren getest:
Door een aantal proefpersonen die verschillen in postuur.
Door een aantal tests in het laboratorium, waar vooral naar de eigenschappen van de materialen wordt gekeken.
De Consumentenbond heeft voor het laatst een boxspringtest gedaan in december 2021. De AVEK Ninety stond toen op nummer 1. Het is een boxspring met een mooi uiterlijk en hele goede slaapeigenschappen. Zo wordt de goede ondersteuning benoemt, maar ook de ventilatie is erg goed. Bovendien kun je dit matras omkeren. De AVEK Ninety en andere modellen boxsprings zijn te koop bij Boxspringspecialist Van der Horst in Waddinxveen.

CONTACT
Indien u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen kunt u contact met ons opnemen.
U bent van harte welkom in onze winkel.
Kanaaldijk 30  2741 PA Waddinxveen Zuid Holland 
Neem contact op
ADVIES NODIG?
Plan nu een afspraak in met een professionele verkoper. Kies voor:
 • Advies over slaapsystemen
 • Advies over kasten
 • Advies over matrassen
 • Advies over lease mogelijkheden
Maak een afspraak