Wat is de beste boxspring 2023 uit de Consumentenbond test?

In de consumentenbondtest van 2023 wordt de Ninety van Avek als de best geteste boxspring van het jaar aangewezen. Deze comfortabele en complete boxspring is uitgerust met een royale topmatras met zonering, waardoor het slaapcomfort nog verder wordt verhoogd. De Ninety presteert duidelijk beter dan andere boxsprings in de test en behaalt ook uitmuntende scores op duurzaamheid.

De voornaamste voordelen die de Consumentenbond benadrukt, zijn:

 • Uitstekende ondersteuning voor zijslapers
 • Voortreffelijke ondersteuning voor buikslapers
 • Het matras is omkeerbaar

De positie van de Ninety als beste keuze in de test van de Consumentenbond is geen verrassing. Met meer dan 95 jaar expertise in het vervaardigen van hoogwaardige Nederlandse boxsprings, is het geen wonder dat de Ninety van Avek bovenaan de ranglijst van de consumentenbond prijkt. En dat al voor het derde jaar op rij!

Hoe test de consumentenbond boxsprings?

De Consumentenbond voert de test uit op twee manieren:

 1. Beoordeling door vier proefpersonen met verschillen in lichaamsbouw, die de matrassen testen en evalueren.
 2. Objectieve metingen van de matraseigenschappen in een laboratorium.

Het eindoordeel van de Beste Boxspring 2023 van de Consumentenbond wordt gebaseerd op deze gecombineerde resultaten. 

Lees hier meer over de testmethoden van de Consumentenbond.

Zo test de consumentenbond
Beste Boxspring 2020 kopen? Wat is een goede Boxspring?

Wie test de boxsprings voor de consumentenbond? 

Verschillende slaapexperts testen boxsprings met goede bedoelingen om jou te helpen de juiste keuze te maken. Maar er is slechts één instantie die dit onpartijdig en onafhankelijk doet: de Consumentenbond. De uitkomst van de test Beste Boxspring 2023 van de Consumentenbond is daarom zeer betrouwbaar.

Lees hier meer over de werkwijze van de Consumentenbond.

Zo test de consumentenbond
Boxspring_simmons_beautyrest_sfeer

Wat test de consumentenbond bij de boxspringtest?

De Consumentenbond heeft alle boxsprings onderzocht op aspecten zoals ondersteuning, levensduur, ligeigenschappen en vochtdoorlatendheid. Daarnaast is de samenstelling van alle matrassen gecontroleerd om te verifiëren of deze overeenkomt met de beweringen van de fabrikanten.

Lees hier meer over de andere tests die de Consumentenbond uitvoert.

Zo test de consumentenbond
Boxspring_Kopen_Waar_Moet_Ik_Op_Letten

Welke boxsprings zijn in 2023 getest door de consumentenbond?

 • Avek Ninety
 • Auping Original
 • B Bright (Beter Bed) Emerald
 • Beter Bed Bellino
 • Beter Bed Cisano
 • Dekbed Discounter Curvy-Teddy
 • Eastborn Ruby
 • Emma Deluxe
 • Ikea Dunvik (2 uitvoeringen)
 • Leen Bakker Kalmar
 • Leen Bakker Umix
 • M Line Elite
 • Pullman Express Leeds Basic
 • Swiss Sense Home 180
 • TotaalBED Ingmar
Consumentenbond 2023: Beste boxspring
Avek-boxspring-ninety-180x210-sale-uitverkoop

Uitslag boxspringtest Consumentenbond Avek Ninety

De Avek Ninety komt voor het derde jaar op rij als beste boxspring uit de test van de Consumentenbond. Op deze onderdelen is de Avek Ninety beoordeeld:

Ondersteuning

Met name buikslapers en zijslapers zijn heel erg tevreden over de ondersteuning die een Avek Ninety biedt tijdens de slaap. Voldoende ondersteuning zorgt ervoor dat je lekker uitgerust wakker wordt. De Avek Ninety krijgt hiervoor het een-na-hoogste cijfer uit de test: een 6,2.

Levensduur

Op het item levensduur scoort de Avek Ninety grandioos: een 8,9. Dat is een heel mooi cijfer als je bedenkt dat duurzaamheid een hot topic is bij de productie van matrassen. Met de Avek Ninety maak je dus ook een milieubewuste keuze.

Ligeigenschappen

Alle boxsprings zijn getest in het laboratorium, maar ook door vier proefpersonen met verschillende lichaamstypen. Hoe hard jij een matras vindt, is een persoonlijke beleving. Toch geeft deze uitslag een hele goede indicatie: de Avek Ninety scoort een 7,2 op ligeigenschappen.

Vochtdoorlatendheid

Dit item is nauwelijks goed te testen bij boxsprings, omdat in de testsituatie altijd wordt uitgegaan van een boxspring met topper. Het is dan ook niet raar dat álle geteste boxsprings (op twee na) onvoldoende scoren op dit punt.

De einduitslag: Avek Ninety staat bovenaan in de test van de consumentenbond

De Avek Ninety scoort voor het derde jaar op rij de beste cijfers bij de boxspringtest van de Consumentenbond. Op een 7,1 als totaalcijfer mag Avek hartstikke trots zijn!

Bekijk boxspring Avek Ninety

Een goede boxspring kopen: waar moet je op letten?

Uiteraard hoef je niet uitsluitend te vertrouwen op de bevindingen van de Consumentenbond. Het is nog steeds het beste om persoonlijk naar een winkel te gaan, waar je een boxspring kunt bekijken, aanraken en uitproberen.

Als je zelf op het matras gaat liggen, krijg je het beste gevoel voor de stevigheid. Alleen jij kunt bepalen of het comfortabel aanvoelt. Daarnaast kun je letten op de matrasdikte; over het algemeen geldt dat dikkere matrassen comfortabeler zijn. Ventilatie is ook een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van een matras.

Waar moet ik op letten?
matras_ducal-de-literie_handgemaakt_velda_veldeman

Beste merk boxspring

Buiten alle meetbare kenmerken is jouw persoonlijke ervaring van groot belang. Naast Avek zijn er tal van andere vooraanstaande merken in de wereld van boxsprings, die wellicht beter aansluiten bij jouw voorkeur. De keuze kan afhangen van de materialen, het luxe niveau, het budget, of andere overwegingen die voor jou van belang zijn.

Daarom raden we je aan om een bezoek te brengen aan een beddenspeciaalzaak en zelf te ervaren welk merk boxspring het beste past bij jou en jouw behoeften.

In ons assortiment vind je een breed scala aan boxspringmerken, elk met unieke eigenschappen. Als je jezelf alvast wilt voorbereiden op je bezoek aan onze showroom, kun je hier onze top 10 boxspringmerken bekijken.

Top 10 boxspring merken
Avek Boxspring

Beste boxspring matras

Het ideale boxspring matras verschilt van persoon tot persoon. Gelukkig staan onze slaapexperts klaar om je uitgebreid te informeren over de verscheidenheid aan matrassen en de eigenschappen die voor jou van belang kunnen zijn. We zullen je vragen stellen over je favoriete slaaphouding en andere voorkeuren. Door goed naar jou te luisteren, kunnen we een selectie van boxspring matrassen aanbevelen die je vervolgens in onze showroom kunt uitproberen.

Boxspring electrisch 180x210

De Boxspringspecialist

Boxspringspecialist van der Horst is dé toonaangevende beddenwinkel in de Randstad. In Waddinxveen vind je een deskundig team van slaapexperts die bekend staat om kwaliteit en service, onder leiding van Leon van der Horst. Zij weten altijd de perfecte boxspring te adviseren, afgestemd op jouw slaapbehoeften.

Onze showroom herbergt alle grote merken onder één dak, waardoor er altijd een boxspring is die bij jou past. Hier kun je meer dan 120 matrassen uitproberen, met als doel om te ontdekken welk matras ideaal is voor jou. We bieden zelfs 90 dagen slaapgarantie, omdat we begrijpen dat je lichaam tijd nodig heeft om aan een nieuw matras te wennen. Geef het die tijd! Mocht na 30 dagen blijken dat dit toch niet de juiste keuze was, dan nemen we het matras zonder problemen terug.

Bij de Boxspringspecialist profiteer je van gratis parkeergelegenheid en een kindvriendelijke speelhoek, zodat je ongestoord de tijd kunt nemen om een weloverwogen keuze te maken. Onze slaapexperts staan altijd klaar om je te helpen.

Waar koop ik mijn boxspring?
Boxspring showroom sfeer

Waar koop je een goede boxspring?

De beste boxspring koop je bij De Boxspringspecialist.

Boxspringspecialist van der Horst
Kanaaldijk 30
2741 PA  Waddinxveen

(0182) 611 709

Kom langs in de winkel
Boxspringspecialist van der Horst pand

Veelgestelde vragen

De Consumentenbond heeft de AVEK Ninety in 2023 opnieuw als beste boxspring aangewezen. Uit de test kwam dat deze boxspring een opvallend goede ondersteuning biedt. Daarnaast is het fijn dat dit matras omkeerbaar is. De Avek Ninety kun je online kopen bij Boxspringspecialist Van der Horst. Je krijgt er gratis een set LED-achterwandlampjes en LED-uitstapverlichting bij. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom in Waddinxveen.

Die koop je natuurlijk bij Boxspringspecialist Van der Horst in Waddinxveen. Verdeeld over twee verdiepingen staan hier de beste merken boxsprings te wachten op jouw oordeel. Want een bed uitkiezen, doe je toch het best door het gewoon te proberen. Kom naar Waddinxveen voor een uitgebreid slaapadvies en ervaar hoe de verschillende matrassen liggen. We geven je graag 90 dagen slaapgarantie, zodat je altijd de juiste keuze maakt.

Boxspringspecialist Van der Horst is dé ultieme beddenwinkel voor boxsprings. In Waddinxveen kun je rekenen op deskundig advies van gecertificeerde slaapexperts en kun je zelf de diverse boxsprings uitproberen. We verwelkomen je graag van dinsdag tot en met zondag, maar als je liever buiten onze reguliere openingstijden langskomt, kun je ook een afspraak maken. Ontdek het plezier van boxspringshoppen in de Randstad!

Ontdek het juiste matras door een selectie te maken en er lekker op te gaan liggen. Draag gemakkelijke kleding voor optimaal comfort. Neem gerust je eigen kussen mee of gebruik een vergelijkbaar kussen uit de showroom. Probeer verschillende slaaphoudingen uit, maar breng ook wat tijd door in je favoriete positie. Hoe voelt het? Is het matras te stevig of juist te zacht? Onthoud dat matrassen vaak in verschillende hardheden beschikbaar zijn, dus vraag gerust om advies!

Boxsprings ondergaan twee verschillende soorten tests: Een beoordeling door diverse proefpersonen met verschillende lichaamstypes en laboratoriumtests die zich vooral richten op de materiaaleigenschappen. In 2023 heeft de Consumentenbond de laatste boxspringtest uitgevoerd, waarbij de Avek Ninety voor de derde keer op rij als nummer 1 eindigde. Deze boxspring combineert een fraai design met uitstekende slaapkenmerken, waaronder goede ondersteuning en uitstekende ventilatie. Bovendien is het matras omkeerbaar. Je kunt de Avek Ninety en andere boxspringmodellen vinden bij Boxspringspecialist Van der Horst in Waddinxveen.

CONTACT
Indien u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen kunt u contact met ons opnemen.
U bent van harte welkom in onze winkel.
Kanaaldijk 30  2741 PA Waddinxveen Zuid Holland 
Neem contact op
ADVIES NODIG?
Plan nu een afspraak in met een professionele verkoper. Kies voor:
 • Advies over slaapsystemen
 • Advies over kasten
 • Advies over matrassen
 • Advies over lease mogelijkheden
Maak een afspraak