boxspring elektrisch verstelbaar

Boxspring Hoogte – wat is het en welke zijn er?

Een boxspring is opgebouwd uit verschillende lagen. Het onderste gedeelte is de boxspring box met bedbodem. Het matras en de topper komen daar nog bovenop. Deze opbouw geeft je als slaper een maximale ondersteuning. De instaphoogte van een boxspring is meestal hoger dan bij een gewoon bed. De gemiddelde hoogte van een boxspring is 50 tot 60 cm. Hoe het kan dat een boxspring lager of hoger is dan dit gemiddelde? Dat heeft te maken met het aantal lagen en de dikte van de door jou gekozen materialen. Ook maakt het uit of jouw boxspring op pootjes staat of niet. Laat je niet in de war brengen en zorg dat je een professioneel advies krijgt. Dat slaapt echt veel zorgelozer.

Waarom is de hoogte van een boxspring belangrijk?

Wie een boxspring gaat uitzoeken, kijkt natuurlijk naar het design. Je bed tovert je slaapkamer om in een paleis. Verder let je onder andere op de lengte- en breedtemaat van je bed en vooral op de kwaliteit van je matras. Hoe hard wil je dat het matras is? Wat zijn je wensen op het gebied van ventilatie? Als je een matras wil dat levenslang mee gaat en gemaakt is van natuurlijke materialen, dan overweeg je misschien een duurzaam matras. Een aspect van boxsprings dat we vaak geneigd zijn over het hoofd te zien, is de hoogte. De hoogte is van belang bij het in- en uitstappen van het bed. Daarbij wil je namelijk je rug en je knieën zo min mogelijk belasten. Senioren en mensen met een langere lichaamslengte slapen graag in een wat hoger bed. Een hogere boxspring ontziet verder je rug bij het opmaken. Neem ook dat gegeven mee in je besluit.

boxspring stripe zonder matrassen

Gemiddelde hoogte van een boxspring

De gemiddelde hoogte van een boxspring-combinatie ligt tussen de 50 en 60 cm. Dat heeft te maken met onze lichaamslengte. Ga op de rand van het bed zitten en zet je voeten naast elkaar op de grond. Als dat comfortabel voelt, dan heeft de boxspring voor jou waarschijnlijk de juiste hoogte. Voor de meeste senioren is een bed met de hoogte van ongeveer 55 cm ideaal. In- en uitstappen gaat dan vaak het makkelijkst. Het is overigens belangrijk om te bepalen waar we het nu precies over hebben als we praten over de hoogte van een boxspring. Hebben we het alleen over de boxspring box of gaat het om de gehele combinatie? In de winkel in Waddinxveen is het mogelijk verschillende hoogtes en matrassen uit te proberen. En je hoeft het ook niet helemaal zelf uit te zoeken, want er is altijd een team met professionals aanwezig. Ze helpen je graag.

boxspring blocks zonder matrassen 160x200

Boxsprings hoogte van 20-40 cm

Als het matras dat je zelf hebt nog goed is, dan is het een idee om een losse boxspring aan te schaffen. Een losse box is rondom mooi gestoffeerd en heeft een zachte schuimlaag. De hoogte van de box is meestal tussen de 20 en 40 cm. Daarop leg je dan je eigen matras. De dikte van dat matras moet je dus nog optellen bij de totale hoogte van je boxspring-combinatie. Komt daar bovenop voor nog meer slaapcomfort een topmatras? Dan heeft dat vanzelfsprekend ook invloed op de hoogte. Als je toch toe bent aan een nieuw matras, overweeg dan eens om een duurzame variant te kiezen. Deze matrassen gaan veel langer mee en zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Zo slaap je lekker en lever je tegelijkertijd een positieve bijdrage aan de wereld.

Eenpersoons boxspring elektrisch verstelbaar

Boxsprings hoogte van 40-50 cm

Je kunt een boxspring-combinatie net zo hoog maken als je zelf prettig vindt. Bij de box met bedbodem wil je waarschijnlijk nog een matras en een topper aanschaffen. Alles bij elkaar opgeteld kom je dan uit op een bepaalde hoogte. Vroeger was het heel gewoon een bed te hebben van 40 tot 50 cm of zelfs lager. Omdat de meeste mensen tegenwoordig wat langer zijn, wordt daar nu minder vaak voor gekozen. Ben jij klein van stuk? Dan val jij misschien in de groep mensen die behoefte heeft aan een bed met een lagere hoogte dan gemiddeld. Die gemiddelde hoogte ligt tegenwoordig tussen de 50 en 60 cm. Het slaapcomfort zelf staat overigens los van de hoogte van je bed. De hoogte bepaalt hoe makkelijk je in en uit bed kunt stappen. De kwaliteit van je slaap wordt vooral bepaald door de keuze van je matras. Kies als het even kan voor een duurzaam matras. Als je de aanschafprijs te hoog vindt, dan is leasen bij deboxspringspecialist.nl ook een optie.

Eenpersoons boxspring elektrisch verstelbaar

Boxsprings hoogte 60-90 cm

Droom je van een master bedroom met een echt riante uitstraling? Dan is een boxspring combinatie met een hoogte tussen de 60 en 90 cm daar een belangrijk onderdeel van. Een mooi opgemaakt hoog bed met fijne dekbedden straalt klasse uit. Toch zal dat niet de enige reden zijn voor de keuze van een hoog bed. Als je in een hoger bed slaapt, dan kan je makkelijker in- en uitstappen. Fijn als je ’s nachts vaak naar de wc moet. Een boxspring met deze hoogtemaat wordt relatief vaker prettig gevonden door senioren en door lange mensen. Een substantieel onderdeel van je boxspringcombinatie is het matras. Laat je over een nieuw matras serieus informeren, want er spelen verschillende factoren een rol bij de kwaliteit. Wil je dan nog een stapje verder gaan en gun je jezelf het neusje van de zalm? Bij deboxspringspecilist.nl kan je een duurzaam matras zelfs leasen. Succes bij alle afwegingen en slaap lekker straks.

Eenpersoons boxspring elektrisch verstelbaar

Hoogte boxspring 70 cm

Meestal is de hoogte van een boxspring tussen de 50 en 60 cm. Dat heeft te maken met onze gemiddelde lengte. Ben je langer of wil je comfortabeler in- en uit bed stappen, dan zou je kunnen nadenken over een boxspring van 70 cm. Een hoger bed belast je benen en rug namelijk veel minder. Verder staat een bed van 70 cm ook wel erg mooi in je slaapkamer. Het ziet er op de één of andere manier een stuk luxueuzer uit. Bijna koninklijk zelfs. Als je een boxspring aanschaft, dan bestaat die uit verschillende onderdelen. Alles bij elkaar opgeteld krijg je dan de totale hoogte. Een component van je comfortabele hoge boxspring is het matras. Dat is verkrijgbaar in allerlei diktes, soorten en kwaliteiten. Een advies is om wat langer stil te staan bij de keuze van je matras. Ademt het genoeg? Biedt het de juiste ondersteuning voor jouw lichaam en slaapgewoonten? Geeft het de juiste druk op precies de juiste plekken? Kortom: ga nooit over één nacht ijs als je een boxspring gaat aanschaffen. En als je toch bezig bent met het nemen van een duurzame beslissing, denk dan ook eens aan de mogelijkheid van een duurzaam matras. 

Eenpersoons boxspring elektrisch verstelbaar

Hoe hoog is een hoofdbord bij een boxspring?

Ben je van plan je hele slaapkamer opnieuw in te richten? Dan denk je aan de kleur van je muren, de vloerafwerking en misschien zelfs aan een kast op maat. Allemaal erg belangrijk, maar vergeet vooral je bed niet. Als je een boxspring gaat aanschaffen dan zijn er een aantal beslissingen te nemen. Die beslissingen hebben te maken met je matras en met de lengte-, breedte- en hoogtemaat van je nieuwe bed. Het design telt ook mee, want je wil niet alleen lekker slapen, maar ook mooi wonen. Een ondergeschoven kindje is vaak het hoofdbord van je boxspring. Een onmisbaar onderdeel dat je bed stabiliteit geeft en uitstraling. De hoogte van dit hoofdbord mag een aandachtspunt zijn. Misschien wil je het bed wel onder een raam zetten. Dan is het niet mooi als het hoofdbord te ver uitsteekt. Standaard is het hoofdbord bij een boxspring tussen de 40 en 60 cm. Een hogere achterwand geeft je bed nog meer allure en het oogt wat klassieker. Bovendien maakt dat het je makkelijker om met een kussen rechtop te zitten in bed. Dat wordt weekenden lang relaxen.

Eenpersoons boxspring elektrisch verstelbaar

Hoe hoog is een nachtkastje bij een boxspring?

Hoe hoog het nachtkastje bij je boxspring moet zijn, is vooral een kwestie van smaak. Toch is er wel iets over te zeggen. Ben je fan van een stoer interieur? Dan vind je het waarschijnlijk mooi als de nachtkastjes wat steviger zijn en hoger dan je bed. Ben je gek op minimalisme en een strakke inrichting? In dat geval wil je juist wat slankere en lagere nachtkastjes naast je bed. Boxspring-combinaties bestaan uit een bodem met eventueel pootjes, een (duurzaam) matras en daarop misschien nog een topper. Bij elkaar opgeteld kom je uit op een bepaalde hoogte. Dit is de hoogte waarmee je kunt rekenen. Naast uitstraling van je nachtkastje is het ook slim om even na te denken over de functie. Wil je er een lampje opzetten en leg je er verder alleen je mobieltje en je bril op? Of wil je er ook nog andere dingen kwijt kunnen? Misschien wil je lades en vind je het belangrijk snel iets uit het nachtkastje te kunnen pakken. Al deze factoren spelen een rol bij je uiteindelijke keuze.

Eenpersoons boxspring elektrisch verstelbaar

Boxspring in hoogte verstelbaar

Een slimme zet is de aanschaf van een in hoogte verstelbare boxspring. Je kunt dan de instaphoogte eenvoudig instellen. Door deze keuze te maken, neem je in feite een voorsprong op de toekomst. Het is bekend dat senioren meestal graag in een wat hoger bed slapen. Ben je nog niet zo ver, maar ben je wel graag voorbereid, dan is een in hoogte verstelbare boxspring geen gek idee. Ook als het voor jou nodig is om in je eigen woonomgeving verzorgd te worden, is een in hoogte verstelbare boxspring een voltreffer. Je kunt een in hoogte verstelbaar bed prima naast een ‘gewone’ boxspring neerzetten. Als het nodig is, dan zet je het ene bed gewoon wat hoger. Je hoeft zo je partner niet wakker te maken als je naar de wc moet ’s nachts. Bij Boxspringspecialist van der Horst zijn een heleboel verschillende merken verkrijgbaar. Ga vooral goed vergelijken om te ontdekken welk merk het beste bij jouw situatie past. Als je er toch over nadenkt een investering te doen in jouw nachtrust, denk dan ook over de combinatie met een duurzaam matras. Ideaal!

Eenpersoons boxspring elektrisch verstelbaar

Extra hoge boxspring

Wil je een extra hoge boxspring? Kies allereerst voor een hogere bedbodem op poten. Stapel daar een riant en comfortabel en duurzaam matras op en top het bed af met een dikke topper. Bij elkaar kan je zo uitkomen op een boxspring van 70 cm of misschien zelfs wel hoger. Waarom je een extra hoge boxspring wil? Omdat je makkelijk uit bed wil stappen zonder je spieren en gewrichten onnodig te belasten. Een andere reden is design. Want zeg nou eens eerlijk: het staat toch wel heel erg luxe, zo’n extra hoge boxspring. Vooral met een riant hoofdbord erbij en prachtig beddengoed.

Eenpersoons boxspring elektrisch verstelbaar

Nieuw bed of boxspring kopen – welke hoogte wil jij?

Een nieuw bed kopen is een spannend avontuur en een investering in je toekomst. Maar eigenlijk ook in de kwaliteit van je leven nu. Slapen doe je een groot gedeelte van je tijd en hoe beter je slaapt, hoe energieker jij je voelt overdag. Het klinkt eenvoudig en dat is het ook. Hoe breed je nieuwe bed gaat worden, dat weet je meestal onmiddellijk. Maar dat je ook kunt nadenken over de hoogte, is relatief nieuw. Een boxspring bestaat uit diverse onderdelen. Samen vormen ze jouw boxspring-combinatie. De box kan pootjes hebben en op de box komt nog een matras en vaak een topper. Alle onderdelen bij elkaar opgeteld bepalen de hoogte van je boxspring. Ga je voor een gemiddelde hoogte van tussen de 50 en 60 cm of wil je toch liever een hoger bed? Denk er over na en ga advies inwinnen bij Boxspringspecialist van der Horst. Als je het helemaal goed wil doen, ga dan proefliggen in de winkel in Waddinxveen. Je bent er van harte welkom.

Eenpersoons boxspring elektrisch verstelbaar

Veelgestelde vragen

Een boxspring is een gestoffeerde bedbodem met springveren. Op de bedbodem bevindt zich een schuimlaag. In combinatie met een matras en eventueel een topper spreken we van een boxspring-combinatie.

Een dun matras gaat meestal minder lang mee, omdat het eerder slijt. Verder is het zo dat een dikker matras comfortabeler ligt. Dat komt doordat een dikker matras meer ondersteuning biedt en het de contouren van je lichaam beter kan volgen. Ideaal is een matras van 20 tot 25 cm, maar ga in ieder geval voor een matras van minimaal 18 cm dik. Naast de dikte spelen nog andere factoren een rol bij de kwaliteit.

Een hoge boxspring is een ‘gewone’ boxspring. De verschillende onderdelen – bedbodem, matras en topper – zijn bij elkaar opgeteld hoger dan het gemiddelde van 50 tot 60 cm. Een seniorenbed heeft verstelbare bodemdragers en is in hoogte en laagte verstelbaar wanneer dat nodig is.

Er zijn verschillende redenen om voor een hoge boxspring te kiezen. Een hogere uit- en instap is makkelijk als je wat slechter ter been bent. Ook als je langer bent dan gemiddeld is een hoge boxspring fijn. Dat heeft dan te maken met je beenlengte. Ook als je zo gezond als een vis bent en je hebt graag een riant bed met een luxe uitstraling in je slaapkamer staan, is een hoge boxspring een goede keuze.

Een boxspring is niet standaard in hoogte verstelbaar. Je moet daarvoor een in hoogte verstelbare boxspring hebben. Als je nu – of in de toekomst – verzorging aan bed nodig hebt, is dit een goede keuze.

CONTACT
Indien u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen kunt u contact met ons opnemen.
U bent van harte welkom in onze winkel.
Kanaaldijk 30  2741 PA Waddinxveen Zuid Holland 
Neem contact op
ADVIES NODIG?
Plan nu een afspraak in met een professionele verkoper. Kies voor:
  • Advies over slaapsystemen
  • Advies over kasten
  • Advies over matrassen
  • Advies over lease mogelijkheden
Maak een afspraak