Elektrische boxspring kopen: waar moet ik op letten?

Een elektrische boxspring kopen gaat natuurlijk het beste bij een boxspringspecialist. Er zijn enorm veel verschillen in elektrisch verstelbare boxsprings. Prijsverschillen worden bepaald door keuze van de motoren, het frame en de gebruikte vering en afwerking. Vele fabrikanten maken verschillende soorten hierin. Budget is heel bepalend is de keuze van uw verstelbare bed. De meeste boxsprings zijn 2-motorig. Die zijn dan per ligplek voorzien van 1 motorunit, waarin een hoofdeinde motor en een voeteneinde motor in zit. Sommige boxsprings kunt u ook 3 motorig of zelfs 4 motorig krijgen. Voordeel hiervan is dat u dan ook precies de knik van het nekgedeelte kunt bepalen en/of de knik in de knieholte. Knieholte ondersteuning kan voor enorme ontlasting van uw onderrug zorgen. Dit geldt voor rug- en zijligging. Tegenwoordig zijn de meeste boxsprings standaard al draadloos te bedienen. U hoeft dan de afstandsbediening niet meer aan de zijkant van uw bed te hangen. Opgeruimd staat netjes, dus plaatsen in of op uw nachtkastje is veel fijner.

Waarom rijdt u dus zo graag naar Waddinxveen?

 • Meer dan 120 ligplekken over 2 etages slaapplezier
 • U kunt voor de deur gratis parkeren op eigen terrein
 • 90 dagen slaapgarantie
 • De bekende merken onder 1 dak, voor een eerlijk vergelijken
 • Snelle levertijden
 • Scherp geprijsd
 • Ervaren adviseurs, die voor al uw vragen klaar staan.
 • Ook mogelijk op afspraak buiten of tijdens openingstijden.

Massage units

Bij luxere boxsprings kunt u soms optioneel kiezen uit massage units. Dit zorgt voor een rustige trilling in uw bed, wat (voor de meeste mensen) een ontspannend gevoel geeft. Hierdoor valt u rustiger in slaap. Uitgerust met een tijdschakelaar stopt deze vanzelf weer.

Electrische boxspring kopen bij de Boxspringspecialist te Waddinxveen

Geheugen standen

Vaak bij luxere boxsprings zijn er geheugenstanden op de afstandsbediening. Hiermee kunt u uw favoriete ligstand of zitstand programmeren. Niet steeds hoeven zoeken naar de ideale stand van uw bed is heerlijk.

Electrische boxspring kopen bij de Boxspringspecialist te Waddinxveen

Schommel of kantel functie.

Bij fabrikant Velda zijn sommige modellen uitgerust met een schommel of kantel functie. Na het vinden van de ideale houding, kunt u dan uw hele bed voorover of achterover kantelen.

Boxspring_rood_twijfelaar

Neksteun

Boxsprings kunnen voorzien zijn van een geïntegreerde neksteun of een apart instelbare neksteun. Dit is met name erg fijn in het geval van een snurk en/of slaapapneu probleem. Indien het hoofdeinde dan iets omhoog gezet wordt, dan wordt de luchtpijp rechter gezet. Hierdoor ontstaat een betere en rustigere ademhaling. Fijn voor uzelf en voor uw partner dus.

Electrische boxspring kopen bij de Boxspringspecialist te Waddinxveen

Lichte Maagzuur problemen

Indien u vaak last heeft van een lichte maagzuur, dan is het heel fijn om het hoofdeind van het bed iets hoger te plaatsen. Dit zorgt voor minder druk, waardoor u beter slaapt en een fijnere smaak in uw mond houdt.

Elektrische boxsprings

Wij zetten de voordelen en nadelen van elektrisch verstelbare boxsprings voor u op een rijtje:

Voordelen Elektrisch verstelbare boxspring:

 • Hoofdeind stukje omhoog zetten bij maag of darmklachten.
 • Hoofdeind stukje omhoog zetten bij slaapapneu
 • Hoofdeind stukje omhoog zetten bij hooikoorts en/of astma voor meer lucht.
 • Voeteneind stukje omhoog na een lange werkdag bij een staand beroep.
 • Voeteneind stukje omhoog bij last van vocht in de benen.
 • Voeteneind stukje omhoog bij restless legs.
 • Zithouding aannemen om te lezen of om TV te kijken.
 • Zithouding aannemen in geval van ziekte.
 • Zithouding aannemen in geval van borstvoeding of maagkrampjes van baby’s. 

Nadelen Elektrisch verstelbare boxspring:

 •  Hogere aanschafprijs
 •  Hogere klacht gevoeligheid
 •  Een naad tussen de matrassen en/of topmatrassen. (deels met een splittopper op te lossen)

Hoeveel soorten elektrisch verstelbare boxsprings zijn er

De manieren van het elektrisch verstellen van de boxspring zit ook verschil in. Een verschil zit dan in de bouwkwaliteit maar ook in de mogelijkheden. Het beste kunt u een elektrisch verstelbare boxspring van een bekend merk uitkiezen en niet voor iemands “eigen” merk of huismerk boxspring gaan. Voorbeelden van verschillende uitvoeringen van elektrisch verstelbare boxsprings zijn:

 •  1-motorig. Alleen het hoofdeinde van de boxspring is elektrisch verstelbaar.
 •  2-motorig, 4 kniks. U kunt het hoofdeinde en het voeteneind van uw boxspring verstellen.
 •  2-motorig, 5 kniks. Gelijk aan de 4-kniks, maar met een automatische verstelbare neksteun er in. Bijvoorbeeld Velda Physio boxsprings.
 •  3-motorig. Het hoofdeinde, voeteneinde en de neksteun van de boxspring zijn apart verstelbaar.
 •  4-motorig. Het hoofdeinde, benen, voetdeel en neksteun van de boxspring zijn apart verstelbaar.

Voordelen van 4-motorig elektrisch verstelbare boxsprings is dat u precies de gevraagde knik als extra ondersteuning kunt instellen voor uw knieën.  Dit is prettig als er sprake is van slijtage van uw knieën en/of heupen. Daarnaast voelt dit uitermate luxe en comfortabel. 

Fabrikanten die dit aanbieden zijn bijvoorbeeld Velda Classic en Tempur.

Veelgestelde vragen

Een elektrische boxspring is een boxspring waarvan de bodem elektrisch verstelbaar is. Het matras wat erop ligt, beweegt en buigt automatisch mee. De verstelbare delen van het bed worden aangedreven door één of meerdere motoren. Je kunt je bed hierdoor bijvoorbeeld in een zitstand brengen. Of je kunt je benen wat hoger laten rusten. Dat is heel fijn na een lange dag staan en lopen. Met een elektrische boxspring kies je voor een beetje extra luxe.

Een elektrische boxspring is fijn voor iedereen! Maar voor sommige mensen is het nog net een beetje fijner. Denk bijvoorbeeld aan mensen die wat moeite hebben met het uit bed stappen. Zij kunnen hun bed eerst rechtop zetten en daarna gemakkelijker opstaan.
Ook voor mensen die graag nog lezen of televisie kijken in bed, is het fijn om het bed in zitstand te kunnen brengen. En wat denk je van alle liefhebbers van ontbijten op bed?

Ja, dat is zeker mogelijk! Wanneer je op een matras slaapt dat nog in goede conditie verkeert, is het niet nodig om een compleet nieuwe boxspring te kopen. Alleen het onderstel met een elektrische unit erin, is dan voldoende om toch van de voordelen van een verstelbaar bed te kunnen genieten. Je hoeft dan alleen maar het matras op de nieuwe verstelbare elektrische bedbodem te leggen. Dit scheelt natuurlijk enorm in de kosten.

De Consumentenbond heeft in december 2021 opnieuw een grote boxspringtest gedaan. Daaruit kwam de Avek Ninety als best geteste boxspring naar voren. Met name op de levensduur en de ligeigenschappen scoort deze boxspring hoog. De Avek Ninety is zowel in een vaste als in een elektrisch verstelbare uitvoering te koop. Die wordt geleverd met een veilige elektromotor en een draadloze afstandsbediening.
Bekijk de Avek Ninety boxspring

Natuurlijk! Er zijn diverse goede merken boxsprings met een elektrische variant die online te koop zijn. Via de webshop van Boxspringspecialist Van der Horst zijn dat bijvoorbeeld boxsprings van Velda Classic, Tempur en Avek. Je weegt dan zelf de voor- en nadelen af van een elektrisch systeem. Maar je bent natuurlijk ook van harte welkom in de showroom in Waddinxveen, waar een slaapexpert graag met je meedenkt.
Bekijk de Velda boxsprings
Bekijk de Tempur boxsprings
Bekijk de Avek boxsprings