Boxspring kopen

Hierbij geven wij u enkele tips voor het aanschaffen van een goede boxspring. Voor meer vragen en tips bent u altijd van harte welkom in onze showroom in Waddinxveen. Wilt u vooraf hele uitgebreide informatie lezen, lees dan onze pagina’s over ‘boxspring kopen‘.

Blog - De Boxspringspecialist

Waar kunt u op letten bij het kopen van een boxspring.

 • Land van herkomst.
 • Is het een “echt” merk. Er worden momenteel veel huismerken aangeboden met de mooist klinkende namen. 
 • Welk merk, Wij hebben meer als 10 boxspring merken staan.
 • Prijs. Helaas zit een prijsverschil meestal aan de binnenkant van de boxspring. Dit is hierdoor voor u als klant lastig te zien.
 • Temperatuur. Heeft u het altijd koud of juist warm. We kunnen daar rekening mee houden.
 • Veel of weinig draaien. Als u een onrustige slaper bent, dan wilt u een bed waar u zich makkelijker op kunt draaien.
 • Gebruiksgemak. 
 • Slaapgarantie. Hierdoor loopt u geen risico bij uw aankoop
 • Aanbetaling, Bij ons niet nodig.
Maak een afpsraak

Waarom is de boxspring nu zo populair en willen zo veel mensen een boxspring kopen?

 Voordelen van een boxspring:

 •  Ondersteuning over volledige breedte
 •  Meer comfort
 •  Goede ventilatie
 •  Langere veerweg ten opzichte van de spiraal en de lattenbodem
 •  Matras kan de druk aan de onderkant beter kwijt, dit verlengt de levensduur van de matras.
 •  Vele kleuren en soorten stoffen mogelijk.
Boxspring kopen: waar moet ik op letten? De Boxspringspecialist helpt!

Als u een boxspring aanschaft wilt u geen risico’s op tevredenheid lopen. Daarom helpen wij u met het uitzoeken van uw beste boxspring en geven daar dan vervolgens ook nog 90 dagen slaapgarantie op. U weet dus zeker dat u ook achteraf heel blij met uw aankoop zult zijn. Indien u last heeft van specifieke lichaamsklachten of gewoon weinig tijd heeft, dan kunt u ook een afspraak maken buiten de gewone openingstijden

Maak een afpsraak

Veelgestelde vragen

Een boxspring heeft een lengtemaat en een breedtemaat. Wil je graag lekker ruim liggen? Neem dan een breedtemaat van 160 of liever 180 cm. Meet wel goed na of dit past in je slaapkamer. Vergeet niet dat er vaak ook nog een nachtkastje naast staat. Voor de lengtemaat ga je uit van de langste persoon in bed. Tel daar 20 cm bij op en rond dit getal af naar boven. Nederlanders worden steeds langer, dus een bed van 210 of 220 cm lang is echt niet raar meer.

Natuurlijk kun je komen proefliggen op onze boxsprings. Bij Boxspringspecialist Van der Horst in Waddinxveen vind je twee verdiepingen met boxsprings. Wij helpen je graag om te kiezen tussen de verschillende merken en mogelijkheden. Daarna neem je uitgebreid de tijd om een paar bedden te proberen. Neem je favoriete slaaphouding aan en blijf zo een tijdje liggen. Hoe voelt dat? Lig je zacht en comfortabel? Zou je hier fijn op kunnen slapen?

Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders. Eigenlijk moet het dus zijn: welk matras is voor mij het meest geschikt? Dit is afhankelijk van je gewicht, je postuur, je favoriete slaaphouding en de mate van ondersteuning die voor jou het meest comfortabel voelt. Ga daarom naar een slaapspecialist, zodat je goed advies krijgt. Laat je informeren over de mogelijkheden en de verschillen in matrassen. Je bent van harte welkom bij Boxspringspecialist Van der Horst in Waddinxveen.

Een boxspring kost altijd meer dan een gewoon bed. Dat komt omdat je met een boxspring een totaal slaapsysteem koopt: een bedbodem, een matras en een topper. Met eventueel nog een hoofd- en/of voetbord. Wat dat betreft kun je een gewoon bed en een boxspring eigenlijk niet met elkaar vergelijken. Maar over het algemeen geldt dat je tussen de 1000 en 2500 euro kwijt bent aan een heel goede boxspring. Wil je extra luxe en meer opties? Dan wordt het toch een stukje duurder.

Bij Boxspringspecialist van der Horst in Waddinxveen krijg je altijd 90 dagen slaapgarantie. Die geldt op de hele collectie bedbodems en matrassen. Geef je lichaam eerst 90 dagen de tijd om rustig te wennen aan de nieuwe boxspring. Want ja: dit heb je echt nodig om tot een eerlijke vergelijking te komen. Ben je na die periode niet tevreden? Dan ruilen we de boxspring zonder moeilijk doen voor je om. Samen zoeken we naar een slaapsysteem dat bij jouw slaapwensen past.