Sealy matras van 1881 tot 2018

Ruim een eeuw ervaring met het ontwerpen en produceren van pocketveren.

Het begon in 1881 in het Amerikaanse stadje Sealy in de staat Texas. Daniel Haynes, uitvinder van ontpittingsmachines, ontwierp op verzoek een met katoen gevulde matras . Daarna volgden er meer. De matrassenverkoop nam exponentieel toe en hierdoor kon Sealy steeds meer innoveren, met diverse patenten tot gevolg. Eén van de innovaties was een machine die katoen kon samenpersen. Vijftien jaar later verkocht Haynes zijn patenten aan een Texaans bedrijf dat Sealy beroemd zou maken. Kort daarna lanceerde reclameman Earl Edwards de slogan:

“Slapen op een Sealy matras is als slapen op een wolk.”

Daarmee werden deze matrassen een nationaal fenomeen. In 1920 hadden ze al 23 fabrieken in diverse regio’s.

Zelfs tijdens de crisisjaren slaagden zij er niet alleen in om het hoofd boven water te houden, maar ook om een nieuw product op de markt te zetten: de knoopvrije binnenvering. Daar bleef het niet bij. Sealy werkte ook in de daarop volgende decennia verder aan hun missie om iedereen in de wereld een betere nachtrust te bieden. Een van de mijlpalen was de introductie van de Sealy Posturepedic-matras in de Verenigde Staten. Ook was Sealy het eerste matrassenbedrijf dat adverteerde met een kingsize bed.

Meer info

Er werd een orthopedische adviesraad ingesteld. De matrassen en de boxspring werden opnieuw uitgevonden. Patenten werden aangevraagd voor diverse baanbrekende technologieën, zoals verstevigingsstroken voor een betere slaaphouding. Ook gebruiken ze  druk verlagende lagen die ontworpen zijn om drukpunten, die leiden tot woelen en draaien te helpen voorkomen. De matrassen worden tegenwoordig in meer dan 40 landen verkocht.

Sealy is helaas sinds 2018 NIET meer leverbaar in Europa, dus ook niet in Nederland. Aangezien de maten hier ook anders zijn, is ook rechtstreekse import niet haalbaar. Gelukkig hebben wij een fabriek die dit comfort minimaal evenaart. Dit betreft de Hybrid collectie van onze Simmons matrassen.

Deze matrassen liggen in de winkel en zijn qua comfort minimaal vergelijkbaar. Deze hebben ook nog meer mogelijkheden. Welke matras vervolgens het beste bij u past, kunt u het beste zelf vergelijken. Kom gerust langs in onze winkel, zodat u het optimale advies voor uw slaapcomfort krijgt. Uw nachtrust is tenslotte belangrijk.

CONTACT
Indien u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen kunt u contact met ons opnemen.
U bent van harte welkom in onze winkel.
Kanaaldijk 30  2741 PA Waddinxveen Zuid Holland 
Neem contact op
ADVIES NODIG?
Plan nu een afspraak in met een professionele verkoper. Kies voor:
  • Advies over slaapsystemen
  • Advies over kasten
  • Advies over matrassen
  • Advies over lease mogelijkheden
Maak een afspraak