Tempur_Lifestyle_mattress

Welk matras op een boxspring?

Het kiezen van het juiste matras voor je boxspring is essentieel voor een goede nachtrust en ultiem slaapcomfort. Maar met zoveel matrassen op de markt en verschillende opties om uit te kiezen, kan het een uitdaging zijn om te bepalen welk matras het beste bij je boxspring past. Op deze pagina helpen we je bij het nemen van deze beslissing.

Boxsprings en matrassen

We beginnen met een overzichtje van de soorten matrassen die te koop zijn:

Pocketvering Matras:

 • Bestaat uit individueel verpakte veren in stoffen zakjes, waardoor elke veer afzonderlijk kan bewegen.
 • Biedt goede ondersteuning en ventilatie.
 • Geschikt voor mensen die de voorkeur geven aan een matras met veerkrachtige ondersteuning.

Polyether Matras:

 • Gemaakt van schuim met een gesloten celstructuur.
 • Eenvoudig en betaalbaar matrastype.
 • Biedt basale ondersteuning en kan geschikt zijn voor kinderkamers of logeerkamers.

Koudschuim Matras:

 • Gemaakt van schuim met een open celstructuur.
 • Biedt goede ondersteuning, ventilatie en is duurzaam.
 • Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een stevig, veerkrachtig matras.

Traagschuim Matras:

 • Reageert op lichaamswarmte en vormt zich naar de contouren van het lichaam.
 • Biedt drukverlichting en comfort, ideaal voor mensen met gewrichts- of rugproblemen.
 • Bekend om zijn ‘memory foam’ eigenschappen.

Gelmatras:

 • Bevat gel-infusies in het schuim om warmteafvoer te verbeteren.
 • Biedt verkoelend comfort en ondersteuning.
 • Ideaal voor mensen die het ‘s nachts snel warm hebben.

Latexmatras:

 • Gemaakt van natuurlijke of synthetische latex.
 • Biedt veerkrachtige ondersteuning en duurzaamheid.
 • Geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijk materiaal met allergiebestendige eigenschappen.

Pocketveringmatras

Een pocketveringmatras is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een matras dat optimale ondersteuning en comfort biedt. Dit type matras is samengesteld uit honderden individueel verpakte veren, die elk in een stoffen zakje zijn ingesloten. Dit zorgt voor een onafhankelijke beweging van de veren, waardoor het matras zich nauwkeurig aanpast aan de contouren van je lichaam. Het grootste voordeel van een pocketveringmatras is de uitstekende ondersteuning die het biedt, met name voor je rug en wervelkolom. Dit vertaalt zich in verminderde drukpunten en een meer evenwichtige gewichtsverdeling tijdens je slaap. De goede luchtcirculatie tussen de veren zorgt voor een uitstekende ventilatie, waardoor het matras koel en fris blijft.

Maar hou hier ook rekening mee: Het individuele verensysteem kan leiden tot een hogere prijs in vergelijking met andere matrastypen. Daarnaast kunnen pocketveringmatrassen, afhankelijk van de kwaliteit, na verloop van tijd geluid produceren als de veren bewegen. Het is belangrijk om te investeren in een hoogwaardig pocketveringmatras om deze nadelen te minimaliseren.

Velda matras Vel You duurzaam recyclebaar pocketvering

Polyether matras

Een polyether matras is een budgetvriendelijke optie die bekendstaat om zijn eenvoud en duurzaamheid. Dit type matras wordt vervaardigd met polyurethaanschuim dat een gesloten celstructuur heeft. Het belangrijkste voordeel van een polyether matras is de prijs. Het is doorgaans één van de meest betaalbare opties op de markt, wat het aantrekkelijk maakt voor mensen die op zoek zijn naar een matras met een beperkt budget. Bovendien zijn polyether matrassen relatief lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren, wat handig kan zijn bij het verplaatsen of draaien van het matras. Hoewel polyether matrassen over het algemeen minder duurzaam zijn dan sommige andere matrastypes, kunnen ze nog steeds een acceptabele levensduur bieden bij goed onderhoud.

Polyether matrassen bieden over het algemeen een basale ondersteuning, maar kunnen niet dezelfde drukverlichting en het aanpassingsvermogen bieden als bijvoorbeeld traagschuim- of pocketveringmatrassen. De veerkracht van het schuim kan na verloop van tijd verminderen, wat kan leiden tot een minder comfortabele slaapervaring. Als je op zoek bent naar een eenvoudige, betaalbare slaapoplossing, kan een polyether matras geschikt zijn. Maar voor langdurig en dagelijks gebruik zijn er wellicht betere alternatieven beschikbaar.

Polyether-Matras-Star-de-luxe

Koudschuim matras

Een koudschuim matras is een aantrekkelijke keuze voor wie op zoek is naar een matras met uitstekende ventilatie en duurzaamheid. Dit type matras is gemaakt van speciaal ontworpen schuim met een open celstructuur, waardoor het matras goed ademt en vocht reguleert. Het ademend vermogen van koudschuim zorgt ervoor dat warmte en vocht effectief worden afgevoerd. Dit draagt bij aan een comfortabele slaapomgeving. Het koudschuim matras behoudt zijn veerkracht gedurende lange tijd, waardoor het een duurzame investering is. Daarnaast biedt koudschuim uitstekende ondersteuning en drukverlichting, wat zorgt voor een goede nachtrust. De matrassen zijn beschikbaar in verschillende stevigheidsniveaus, zodat je de juiste keuze kunt maken op basis van je voorkeur en slaapstijl.

Het prijskaartje van koudschuim matrassen kan hoger zijn dan dat van polyether matrassen. Daarnaast zijn koudschuim matrassen zwaarder dan sommige andere matrastypen, wat het draaien of verplaatsen van het matras enigszins uitdagender kan maken. Over het algemeen bieden koudschuim matrassen een uitstekende balans tussen comfort, ondersteuning en duurzaamheid, waardoor ze een populaire keuze zijn voor wie waarde hecht aan een goede nachtrust.

Koudschuim-visco-matras-bodyfit

Traagschuim matras

Dit matras is geliefd om zijn uitzonderlijke comfort en drukverlagende eigenschappen. Het traagschuim matras, ontwikkeld door NASA, reageert op lichaamswarmte en gewicht, waardoor het zich naar de contouren van je lichaam vormt. Het traagschuim staat bekend om het verminderen van drukpunten, wat kan helpen bij het verlichten van pijn in de gewrichten en het verminderen van slaapongemakken. Door de langzame respons van het schuim kun je genieten van een gewichtloze, bijna zwevende sensatie tijdens het slapen. Traagschuim matrassen zijn ideaal voor mensen met gewrichtsproblemen of als je gewoon op zoek bent naar ultiem comfort. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stevigheidsniveaus om aan de voorkeuren van verschillende slapers te voldoen.

Let op: Traagschuim matrassen hebben de neiging om warmte vast te houden vanwege hun dichtheid en het feit dat ze reageren op lichaamswarmte. Dit kan voor sommige mensen oncomfortabel zijn. Daarnaast kunnen traagschuim matrassen wat tijd nodig hebben om zich aan te passen aan veranderingen in slaaphouding. Je zou daardoor een lichte beperking van bewegingsvrijheid tijdens het slapen kunnen ervaren. De prijs van traagschuim matrassen kan ook hoger zijn dan die van andere matrastypen. Over het algemeen zijn traagschuim matrassen een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar ultiem comfort en drukverlichting.

matras mline coolmotion hybrid matrassen traagschuim visco nasa

Gel matras

Een gel matras is een innovatieve keuze voor wie op zoek is naar verkoelend comfort en drukverlichting. Het matras is ontworpen met gel-infusies of gel-lagen die het matras verkoelen en een ondersteunende slaapomgeving creëren. De gel past zich aan de contouren van je lichaam aan en biedt drukverlichting, waardoor het ideaal is voor mensen met gewrichts- of spierpijn. Het verkoelende effect van de gel is bijzonder aantrekkelijk voor mensen die het ’s nachts snel warm hebben. Gelmatrassen zijn beschikbaar in diverse stevigheidsniveaus en zijn geschikt voor verschillende slaapvoorkeuren. Daarnaast is de bewegingsoverdracht minimaal, zodat je je slaappartner niet stoort wanneer je draait in je slaap.

Het verkoelende effect van de gel kan, vooral tijdens koudere nachten, ook een nadeel zijn. Daarnaast kunnen gelmatrassen iets duurder zijn dan traditionele matrastypen vanwege de speciale geltechnologie. Over het algemeen zijn gelmatrassen een uitstekende optie voor wie op zoek is naar een comfortabele nachtrust met verkoelende eigenschappen. Ze zijn bijzonder geschikt voor mensen met gewrichtspijn en voor wie de temperatuur van het matras belangrijk is voor een goede nachtrust.

Beka collectie matrassen Geltex Escape

Latex matras

Als je op zoek bent naar een matras dat zich aanpast aan de contouren van je lichaam en wat tegelijkertijd duurzaamheid biedt, overweeg dan een latex matras. Latex wordt gemaakt van natuurlijk rubber of synthetische materialen en staat bekend om zijn elasticiteit en veerkracht. Het matras past zich moeiteloos aan je lichaamsvorm aan en biedt een uitstekende ondersteuning voor je rug en gewrichten. Daarnaast is latex van nature hypoallergeen en bestand tegen stofmijt, waardoor het een geweldige keuze is voor mensen met allergieën. De luchtcirculatie in latexmatrassen helpt ook om overtollig vocht af te voeren, wat de duurzaamheid bevordert.

Latexmatrassen kunnen iets duurder zijn dan andere matrastypen, vanwege de hoogwaardige materialen en productieprocessen. Ze hebben een specifiek veerkrachtig gevoel, wat sommige mensen prettig vinden maar anderen niet. Het is belangrijk om de juiste stevigheid te kiezen, want dit kan variëren van zacht tot stevig. Ook zijn latexmatrassen relatief zwaar, dus het kan moeilijk zijn om ze te verplaatsen of te draaien. Als je op zoek bent naar een matras met natuurlijk comfort, duurzaamheid en hypoallergene eigenschappen, dan is een latex matras iets voor jou.

Avek matras pocketvering Ouro talalay latex

Wat is het beste boxspring matras?

Het kiezen van het beste matras voor een boxspring hangt af van je persoonlijke voorkeuren en slaapbehoeften. Bij het selecteren van een matras voor je boxspring is het belangrijk om rekening te houden met de stevigheid en het type matras dat bij je past. Pocketveringmatrassen zijn vaak een populaire keuze voor boxsprings vanwege hun uitstekende ondersteuning en veerkracht. Ze zijn voorzien van individueel verpakte veren die zorgen voor minimale bewegingsoverdracht, wat betekent dat je minder last hebt van de bewegingen van je partner. Andere matrastypen zoals traagschuim, latex of koudschuim kunnen ook goed werken, afhankelijk van je slaapvoorkeuren. Het beste matras voor een boxspring is er één dat comfortabel aanvoelt en de juiste mate van ondersteuning biedt voor een goede nachtrust.

Simmons matras Recycle generation recycling

Hoe lang gaat een boxspring matras mee?

De levensduur van een boxspring matras hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het matras, het merk, het gebruik, en hoe goed het wordt onderhouden. Over het algemeen gaat een hoogwaardig boxspring matras ergens tussen de 7 en 10 jaar mee. Maar matrassen van mindere kwaliteit kunnen eerder versleten raken, terwijl premium matrassen met de juiste zorg soms langer kunnen meegaan.
Om de levensduur van je boxspring matras te verlengen, is regelmatig onderhoud essentieel. Dit houdt in: het omdraaien en keren van het matras om slijtage gelijkmatig te verdelen, het gebruik van een matrastopper om het matras te beschermen en regelmatig schoonmaken om vuil en allergenen te verwijderen.

TEMPUR Prima Standard matras

Veelgestelde vragen

Als je merkt dat het matras zijn veerkracht verliest, kuilen vormt, of als je niet langer comfortabel slaapt, kan dit een indicatie zijn dat het tijd is voor een nieuwe. Het is een investering in je slaapcomfort en algemene gezondheid, dus het loont de moeite om de levensduur van je boxspring matras goed in de gaten te houden en het op tijd te vervangen wanneer dat nodig is.

Een boxspring matras heeft meerdere lagen: een verenkern in de boxspringbodem voor ondersteuning en ventilatie en een matras erbovenop voor extra comfort. Boxsprings zijn over het algemeen hoger en vaak voorzien van een hoofdbord voor een luxe uitstraling. Traditionele matrassen zijn eenvoudiger en variëren in ondersteuning. De keuze hangt af van persoonlijke voorkeuren, slaapbehoeften en budget.

Het is belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en slaapbehoeften. Over het algemeen geldt dat mensen die op hun rug slapen, baat kunnen hebben bij een matras met gemiddelde stevigheid, terwijl zijslapers vaak meer comfort ervaren op een zachter matras. Buikslapers geven de voorkeur aan een steviger matras. Het is aanbevolen om matrassen uit te proberen en advies in te winnen bij een specialist om de perfecte stevigheid te vinden.

Boxspring matrassen zijn over het algemeen niet ontworpen om te worden omgedraaid zoals traditionele matrassen. Ze hebben vaak een specifieke boven- en onderkant. In plaats van omdraaien, wordt het aangeraden om het matras regelmatig te roteren, bijvoorbeeld elke 3-6 maanden. Dit helpt om slijtage gelijkmatig te verdelen en de levensduur van het matras te verlengen. Raadpleeg altijd de fabrikantsspecificaties voor de specifieke onderhoudsinstructies.

Gebruik een matrashoes om deze te beschermen tegen vlekken en vuil. Maak het regelmatig schoon door het matras lichtjes te stofzuigen. Zo verwijder je stof en huidschilfers. Bij vlekken: dep ze voorzichtig met een mild reinigingsmiddel en water. Het is ook goed om je matras regelmatig te roteren om slijtage te verminderen. Volg altijd de specifieke onderhoudsinstructies van de fabrikant voor het beste resultaat.

CONTACT
Indien u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen kunt u contact met ons opnemen.
U bent van harte welkom in onze winkel.
Kanaaldijk 30  2741 PA Waddinxveen Zuid Holland 
Neem contact op
ADVIES NODIG?
Plan nu een afspraak in met een professionele verkoper. Kies voor:
 • Advies over slaapsystemen
 • Advies over kasten
 • Advies over matrassen
 • Advies over lease mogelijkheden
Maak een afspraak