Welke boxspring maten en afmetingen zijn er?

We worden steeds langer

Wist je dat wij Nederlanders het langste volk ter wereld zijn? Eén op de vijf mannen is langer dan 190 cm. En één op de tien vrouwen is langer dan 180 cm. Dat is een stuk langer dan onze ouders vroeger werden. Dat zie je ook terug in de boxspring maten die nu verkocht worden. Voor lange mensen is er genoeg aanbod in boxsprings met een grote lengtemaat. Dat de matrassen ook steeds breder worden, is dan eigenlijk vanzelfsprekend. We hebben graag de ruimte om lekker te kunnen slapen.

Boxspring verstelbaar aanbieding

Standaard boxspring maten

Er zijn vijf verschillende maten boxspring te koop:

  1. Eenpersoonsbed: boxspring 90×200 cm
  2. Twijfelaar: boxspring 120×200 cm
  3. Tweepersoonsbed: boxspring 140×200 cm
  4. Queensize: boxspring 160×200 cm
  5. Kingsize: boxspring 180×200 en groter
Avek Simmer Loft

Boxspring lengtematen

Je ziet dat de standaardlengte van een boxspring 200 cm is. Voor heel veel mensen is dat niet lang genoeg. Gelukkig zijn er steeds meer boxspring merken die verschillende lengtematen aanbieden. Zo kun je ook kiezen voor een matras van 210 of soms zelfs 220 cm. Wil je weten welke lengtemaat het best bij jou past? Ga dan uit van de langste slaper en tel daar 15 cm bij op. Rond naar boven af je weet welke boxspring maat geschikt is voor jou.

bed aanbieding

Boxspring breedtematen

Lange mensen hebben ook in de breedte vaak wat meer ruimte nodig. Maar ook andere mensen vinden het vaak fijn om de ruimte te hebben om fijn te kunnen slapen. Waar vroeger een bed van 140×200 cm het meest verkocht werd, is dat nu steeds vaker een boxspring van 160 cm of 180 cm breed. En waarom ook niet?

boxspring onderstel 140×200

De dikte van het boxspring matras

Boxspring matrassen zijn er in verschillende diktematen. Elk met zijn eigen kenmerken en voor- en nadelen. Maar welk matras je ook kiest: het heeft direct invloed op de hoogte van je boxspring. Welke instaphoogte vind jij prettig? En wanneer is jouw bed te hoog of te laag? Welke hoogte vind je fijn en veilig? Bespreek dit met onze verkopers. Zij kunnen je hier heel goed over adviseren.

matras leasen

Hoe groot is je slaapkamer?

Tip: Denk bij het uitkiezen van de maat boxspring goed na over de ruimte waar het bed komt te staan. Wat zijn de afmetingen van de slaapkamer? En wat voor andere meubels (kasten!) staan daar verder? Kun je nog om het bed heenlopen als je kiest voor een grotere boxspring? En kan de deur dan nog open?
Kun je deze vragen met “ja” beantwoorden? Dan kun je met een gerust hart kiezen voor een heerlijk grote boxspring.

boxspring leasen

Boxspring met opbergruimte

Het extra voordeel van een grote maat boxspring, is de ruimte die eronder zit. Een aantal merken heeft namelijk boxsprings met opbergruimte in het assortiment. De bedbodem is omhoog te klappen, waardoor je bij een zee aan opbergruimte komt. Ideaal om extra kussens, schoon beddengoed of een deel van het seizoenendekbed in op te bergen. En natuurlijk geldt hier: hoe langer en/of breder de boxspring is, hoe groter de opbergruimte eronder. Ook dit kan een goede reden zijn om te kiezen voor een grotere boxspring.

Lees meer
Boxspring 140x200 opbergruimte lattenbodems
CONTACT
Indien u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen kunt u contact met ons opnemen.
U bent van harte welkom in onze winkel.
Kanaaldijk 30  2741 PA Waddinxveen Zuid Holland 
Neem contact op
ADVIES NODIG?
Plan nu een afspraak in met een professionele verkoper. Kies voor:
  • Advies over slaapsystemen
  • Advies over kasten
  • Advies over matrassen
  • Advies over lease mogelijkheden
Maak een afspraak