Informatie

Boxspring Informatie

De boxspring is letterlijk vertaald uit het engels “een doos met veren”. De boxspring wint aan populariteit vanwege de beduidend betere ondersteuning ten opzichte van de traditionele lattenbodems en spiralen. De vering van de boxspring is over nagenoeg de hele breedte gelijk, waardoor de matras zijn druk aan de onderkant goed kwijt kan. Er bestaan meerdere soorten boxsprings die van opbouw verschillen. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer “nep” boxsprings op de markt. Dit zijn dan vaak gestoffeerde lattenbodems, aluminium gestoffeerde frames of houten gestoffeerde frames. Die zien er uit als een boxspring, maar zijn niet vergelijkbaar qua ligcomfort, levensduur, conformiteit en kwaliteit.

Info - De Boxspringspecialist

Boxspring met Bonell vering

De eerste boxsprings hadden allemaal Bonell veren en dit type boxspring wordt veel gebruikt. De traditionele Bonell veer (bekend van de oude binnenveringsmatrassen) is een comfortabele ondergrond, die omdat alle veren aan elkaar gekoppeld zijn een enigszins “wiegend” karakter hebben. Zeker ex-waterbedslapers vinden dit uitermate prettig. Uitstekend ventilerend en sterk. Relatief voordelig maar uitstekend type matrasdrager. Wordt steeds populairder vanwege de prijs. Je hebt bijvoorbeeld al een “Milano” bonell boxspring vanaf 195,–. Deze wordt door de fabriek professioneel gemonteerd en door ons gratis in Nederland bezorgt.

Boxspring met Pocket vering

Deze boxspring bedden worden steeds meer verkocht. Het liggen op een boxspring met pocketvering voelt steviger aan dan op een boxspring met Bonellvering. Omdat alle veren los van elkaar verpakt in zakjes zitten, is het wiegende karakter van het bed volledig weg. Voordeel hiervan is het makkelijker kunnen draaien in bed. Dit is een absolute aanrader voor mensen die op hogere leeftijd zijn, last hebben van reuma, fibromyalgie of overgewicht. Ook mensen die ooit een hernia gehad hebben is dit een aanrader. De Matras kan de druk goed aan de onderkant kwijt, wat de levensduur en het comfort van de matras duidelijk verlengt. Alle type matrassen zijn geschikt om te combineren met deze soort boxsprings.

Wat is een boxspring? Lees wat een Boxspring bed is

Boxspring veringtype Bonell/Pocket (scandinavische boxspring)

Deze ondergrond combineert een boxspring en een matras in één geheel. De Bonell zorgt voor het comfortabelere gevoel, terwijl de pocketvering zorgt voor het betere aanpassingsvermogen. Nadeel van deze boxspring is dat het een dik massief geheel. In Nederland slapen de meeste mensen op de eerste verdieping en moet uw bed dus via een trap naar boven. Bij levering pas blijkt dan dat deze niet door het trapgat past. Ook kan achteraf de hardheid niet aangepast worden.

Boxspring veringtype Pocket/Pocket (scandinavische boxspring)

Deze ondergrond wordt kennen we van zweedse merken zoals bijvoorbeeld Hastens. Door de dubbele pocket heeft dit bed een zeer stabiele ligging. Heeft daardoor wel iets minder het comfort gevoel als de Bonell/Pocket combinatie. Nadeel ook weer van deze boxspring is dat het een dik massief geheel. In Nederland slapen de meeste mensen op de eerste verdieping en moet uw bed dus via een trap naar boven. Bij levering pas blijkt dan pas dat deze niet door het trapgat past. Ook kan achteraf de hardheid bij deze boxspring niet aangepast worden.

Diverse soorten schuim

Polyether, Traagschuim, Latex of Latex Embrace of Tempur?
Hieronder volgt een uitleg van de verschillende schuimmaterialen die op dit moment gebruikt worden in de beddenindustrie. Wilt u weten welke voor u het best geschikt is, dan kunt u best een bezoek aan onze winkel brengen.

 1. Polyether
  Dit is een synthetisch schuim waarvan vele soorten bestaan. Het schuim is zeer voordelig, heeft echter een slecht ventilerend vermogen, een matig rek vermogen en een korte levensduur. Tegenwoordig wordt dit vaak comfortschuim genoemd, dit klinkt duurder maar is het uiteraard niet. Ook PU-schuim hoort tot deze goedkope maar matige variant.
 2. Koudschuim
  Net als polyether een synthetisch schuim, maar dan met een meer open structuur. Hierdoor is het veel beter ventilerend, heeft het een langere levensduur en geeft het meer ligcomfort dan bij polyether. Koudschuim wordt ook vaak HR-Schuim (High-Resilient Foam) of HD (High Density Foam) genoemd. Dit materiaal kan in vele soorten hardheden geleverd worden. Koudschuim is het best ventilerende schuim wat er te koop is. Wel voelt dit daardoor wat koeler aan. Voor mensen die in bed een warmteprobleem hebben dus ideaal. Matrassen van Koudschuim en Pocketvering matrassen met koudschuim zijn relatief voordelig. Duurzaamheid van koudschuim is uitstekend.
 3. Traagschuim of  Visco-elastisch schuim
  Traagschuim is ook een synthetisch schuim. Officieel heet dit materiaal visco-elastisch schuim. Het reageert op het gewicht en de warmte van uw lichaam. Hierdoor neemt het de vorm van uw lichaam aan en wordt u dus ondersteund over uw gehele lichaam. Traagschuim wordt ook weer in heel veel verschillende prijzen en kwaliteiten aangeboden. Voordeel is dus de ondersteuning, nadeel de ventilatie. Bij bijna alle “gewone” traagschuim matrassen en topmatrassen is de ventilatie iets minder en voelt het warm aan. Voor mensen die het snel koud hebben is het dus een fantastisch product. Vaak zien we hier andere namen voor, wat het voor u wat verwarrend kan maken. Bekende andere namen die hiervoor verzonnen zijn bijvoorbeeld: Nasa schuim, memory foam, slow foam, medicafoam, medisch schuim, Space schuim en nog veel meer.
 4. Latex of Rubber
  Latex schuim (schuimrubber) wordt gemaakt van een mix van natuurlijk en synthetisch latex. Doordat latex van zichzelf al soepel meegeeft, ondersteunt het uw lichaam perfect. Dit wordt veel gebruikt als afdeklaag van pocketvering matrassen, of als vulmateriaal van topdekmatrassen. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten latex, waar grote kwaliteitsverschillen tussen bestaan. Latex komt snel op een comfortabele temperatuur. Het daarna wel of niet te warm worden, komt puur door het vervolg. De kwaliteit van het mengsel is belangrijk, maar zeker ook het bak proces.
 5. Talalay latex
  Deze latexsoort wordt volgens een apart procedé gemaakt. Het talalay latex verkrijgt een gelijkmatige celstructuur door na het gedeeltelijk vullen van de latex mal (het is net als een cake bakken) deze vacuüm te zuigen. Hierna volgt het vulkanisatie proces waarbij de latex zijn vorm krijgt, en waarin gelijkmatige ronde luchtbellen voor een goede veerkracht zorgen. Na het vulkaniseren wordt de latex in de vorm tijdelijk bevroren, waardoor de open celstructuur ontstaat. Deze open cel garandeert een constante ventilatie. Hierna wordt de latex voor belast en verkrijgt het zijn soepelheid.
 6. Talalay Embrace
  Talalay embrace heeft vele voordelen die traagschuim ook heeft, maar wordt van talalay latex gemaakt. Dit materiaal ventileert namelijk goed , maar reageert sneller dan de synthetische traagschuim. Het materiaal staat wel bekend dat het snel op temperatuur is. Sommige mensen omschrijven dit als warm. Momenteel wordt dit niet veel meer aangeboden.
 7. TEMPUR SEALY
  Tempur Sealy is binnen 30 jaar uitgegroeid tot de grootste fabriek van onder andere matrassen en kussens van dit moment. Kwalitatief steken zij met kop en schouders boven alle andere traagschuim fabrikanten uit. Tempur matrassen zijn nog steeds de enige matrassen die erkend worden door de NASA en gecertificeerd zijn door de Space Foundation. Tempur maakt alleen schuim voor hun eigen producten.  Alleen als de naam Tempur vermeld wordt op de matras en/of kussen, dan is het een echte Tempur. Dit materiaal verschilt echt ten opzichte van alle nagemaakte producten van dit moment. Er bestaan vele soorten Tempur matrassen, van warm tot koel en van hard of stevig  tot heel zacht. Tempur heeft wel een open cel structuur en dus een goede ventilatie.
 8. Cool gel
  Vrij nieuwe schuimvariant, met opvallende eigenschappen. Licht druk verlagend en licht vertragend. Reageert sneller dan Visco-elastisch schuim en heeft een zeer goede ventilatie. Door gel aan het schuim toe te voegen ontstaat er een klimatiserende werking van het schuim. Wel geldt ook hier dat er verschillende kwaliteiten en varianten cool gel zijn.
CONTACT
Indien u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen kunt u contact met ons opnemen.
U bent van harte welkom in onze winkel.
Kanaaldijk 30  2741 PA Waddinxveen Zuid Holland 
Neem contact op
ADVIES NODIG?
Plan nu een afspraak in met een professionele verkoper. Kies voor:
 • Advies over slaapsystemen
 • Advies over kasten
 • Advies over matrassen
 • Advies over lease mogelijkheden
Maak een afspraak