Slaapproblemen

 

Slaapwandelen

Als bekendste van alle slaapproblemen hebben we gelijk ook 1 van de merkwaardigste slaapfenomenen, namelijk het slaapwandelen. De exacte oorzaak van slaapwandelen is tot op de dag van vandaag nog niet aan te geven. De neiging tot slaapwandelen komt het meest voor in de jeugd. Slaapwandelen gebeurt meestal tijdens de diepe slaap, de diepe droomloze slaapperiode, die gewoonlijk in het begin van de nacht ligt. De slaapwandelaar kan de ogen wijd geopend hebben en zelfs om obstakels heenlopen, zonder zich er van bewust te zijn. Tegen slaapwandelen is weinig te doen, u kunt er alleen voor zorgen dat de slaapwandelaar geen gevaar loopt. Maak een slaapwandelaar in ieder geval nooit wakker. Dit kan namelijk tot verwarring of soms zelfs een heftige reactie lijden. Probeer de slaapwandelaar dus met zachte dwang weer in bed te krijgen.

Slaapproblemen - De Boxspringspecialist

Slaapwaak ritme stoornissen

De meest bekende oorzaak van een stoornis in het slaapwaak ritme is de jetlag. Door het passeren van meerdere tijdzones raakt het dagnachtritme ontregeld. Soms kan het enkele dagen of zelfs een week duren voordat het lichaam zich weer heeft aangepast aan het nieuwe dag/nacht ritme. Wanneer iemand vaak wordt blootgesteld aan een jetlag of te maken heeft met wisselende dag-, avond- en nachtdiensten, kan dit leiden tot slaapproblemen.

Nachtmerries

Helaas kan uw nachtrust verstoord worden en niet alleen door zaken van buitenaf. Nachtmerries zijn hier een voorbeeld van. Door nachtmerries kan uw slaap erg onrustig verlopen. Deze kunnen zo erg zijn dat mensen vol van angst ’s nachts schreeuwend wakker worden. Hele heftige nachtmerries kunnen er zelfs toe leiden dat u nog nauwelijks aan slapen toekomt. Heeft u last van nachtmerries, of zou u uw dromen uitgelegd willen hebben kunt u wellicht op de volgende website een antwoord vinden. http://www.droominfo.nl

Slaapapneu

Het slaapapneu syndroom zorgt ervoor dat u tijdens de slaap door onbekende redenen een (tijdelijke) onderbreking van de ademhaling heeft. Deze stokt, waarna er hard snurkend lucht wordt gehapt. Als dergelijke stilstanden langer dan 10 seconden duren en vaker dan 10 keer per nacht optreden, is er sprake van een slaapapneu syndroom. De patiënt merkt er meestal weinig van, maar hij krijgt wel een slechte nachtrust en klaagt over slaperigheid overdag. Andere symptomen zijn: wakker worden met hoofdpijn en transpirerend wakker worden. Door een te slap hoofdkussen, kan deze klacht verergert worden. Ter oplossing kunt u het beste een voorgevormd kussen aanschaffen. Ga naar een winkel, waar u dit kussen mag testen voor aanschaf. Meer informatie over slaapapneu kunt u vinden op http://www.nvsap.nl.

Slaapziekte

Slaapziekte is wat anders dan een slaapstoornis. De slaapziekte ontstaat door een infectie van de hersenen, die wordt veroorzaakt door een parasiet overgebracht door de Afrikaanse tseetsee vlieg. Deze vlieg is ongeveer 2x zo groot als de Nederlandse huisvlieg. Deze komen alleen voor in Afrika, maar alleen ten zuiden van de Sahara. Mensen met slaapziekte slapen permanent en sterven uiteindelijk aan de aandoening, indien zij niet tijdig worden behandeld.

Insomnia

Insomnia is een slaapstoornis waarbij personen moeilijk in slaap kunnen vallen en ’s nachts relatief lang wakker zijn, of licht slapen. In sommige gevallen verergeren mensen hun probleem door overdag een extra dutje te doen, terwijl dit het probleem ’s nachts dan vervolgens erger maakt. Overdag hebben zij last van slaperigheid, geheugenproblemen, concentratiestoornissen en prikkelbaarheid. Van insomnia mag men pas spreken wanneer men meerdere dagen in de week voor een langere periode klachten heeft. Insomnia wordt vaak veroorzaakt door bezorgdheid, emotionele spanning en uitputting. Pijn, overmatig gebruik van cafeïne, alcohol en drugs, voedselallergie en een bedompte slaapkamer kunnen ook tot insomnia leiden.

Restless Leg Syndroom

Onderschat in de categorie slaapproblemen is het Restless Legs syndroom, ook bekend als rusteloze benen. Dit is een kwaal die tot grote vermoeidheid leidt. De symptomen zijn een branderig en kriebelend gevoel in de benen, speciaal in situaties van rust en een onbedwingbare behoefte tot bewegen. Mocht u last hebben van rusteloze benen die aanleiding geven tot slaapproblemen, dan is het raadzaam een bezoek aan uw huisarts te brengen. Veel zwangere vrouwen kampen met deze kwaal. Matrassen met traagschuim kunnen hier vaak voor verlichting zorgen. Merken als Tempur, Mline en Perzona zijn hier uitermate geschikt voor. Meer informatie over Restless Legs kunt u vinden op http://www.stichting-restless-legs.org/

Overgangsklachten

Het meest bekende slaapprobleem van dit moment. Iets wat tegenwoordig steeds meer besproken wordt zijn de overgangsklachten. Iedereen verdient het om de beste versie van zichzelf te zijn. Door veranderingen in de hormoonhuishouding, kan dit echter verstoord worden. In de winkel hebben wij vele materialen die uw nachtrust kunnen verbeteren. Qua ventilatie als boxspring programma vallen met name de Velda Versus en Velda Physio op. Deze boxsprings zijn uitgerust met 3d ventilatie materialen, waardoor het hele bed verse lucht aanzuigt bij elke lichaamsomwenteling. Als u vragen heeft over wat de hormonen in uw lichaam nu aan het doen zijn, kijk dan gerust eens op de volgende website: Hormonenzorg.nl

Narcolepsie

Dit is 1 van de bekendere en veel voorkomende slaapproblemen. Narcolepsie is een slaapstoornis met een ziektebeeld waarbij er overdag acuut onbedwingbare slaperigheid optreedt, gepaard met een sterke spierverslapping. De patiënt kan zelfs plotseling letterlijk door de knieën zakken. Narcolepsie, ook wel slaapziekte genoemd, is een neurologische aandoening in de hersenen waarbij het normale waak- en slaapritme verstoord is.

De patiënt heeft een onbedwingbare dwang om op willekeurige momenten te slapen. Het is niet bekend hoe iemand deze ziekte oploopt. Er bestaat een vermoeden dat het om een stoornis in het eigen afweersysteem gaat, maar dat is nooit aangetoond. Meer informatie over Narcolepsie kunt u vinden op http://www.narcolepsie.nl

CONTACT
Indien u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen kunt u contact met ons opnemen.
U bent van harte welkom in onze winkel.
Kanaaldijk 30  2741 PA Waddinxveen Zuid Holland 
Neem contact op
ADVIES NODIG?
Plan nu een afspraak in met een professionele verkoper. Kies voor:
  • Advies over slaapsystemen
  • Advies over kasten
  • Advies over matrassen
  • Advies over lease mogelijkheden
Maak een afspraak