Wist u dat?

Wist u dat: Uitvinder Thomas Edison had aan een paar uur slaap per nacht genoeg. Overdag echter deed hij wel regelmatig een dutje. Andere beroemde kortslapers zijn: Churchill en Napoleon. Albert Einstein hield wel van lang slapen; Hij sliep minstens tien uur slaap per nacht.

Wist u dat: Voordat we in slaap vallen, moet het lichaam afkoelen. Een omgevingstemperatuur van 14°C tot 20°C is het meest geschikt voor de slaapkamer. Het lichaam koelt af door vocht (onder andere transpiratie) te verdampen. Een mens verliest per nacht op die manier tot 350 cc vocht. Dit is bijna 2,5 liter per week en 120 liter per jaar. Het vocht wordt grotendeels opgevangen door de matras en de lakens.

Wist u dat: In 1973 is een vrouw onderzocht die volkomen gezond bleef met één uur slaap per nacht!

Wist u dat: Koeien kunnen staand slapen, maar ze dromen alleen als ze liggen.

Wist u dat: In 1965 blijft Randy Gardner 11 dagen en 12 minuten achter elkaar wakker. Tijdens het experiment krijgt Randy last van spraakgebreken, geheugenverlies, concentratiestoornissen en andere gebreken die met gebrek aan slaap te maken hebben.

Wist u dat: Er zijn gevallen bekend van verder gezonde mensen die aan minder dan drie uur slaap per nacht genoeg hebben; het zijn wel grote uitzonderingen.

Wist u dat: De recordhouder wakker blijven volgens het Guiness Book of Records is de Amerikaan Robert McDonald. Robert hield het achttien dagen, eenentwintig uur en veertig minuten vol.

Wist u dat: Vele industriële rampen, bijvoorbeeld de ramp met de kerncentrale van Tjernobyl, de bijna-ramp met de kerncentrale van Harrisburg of de chemische ramp in Bhopal vonden plaats in de vroege ochtend; het tijdstip waarop ons lichaam de sterkste behoefte heeft aan slaap.

Wist u dat: Dolfijnen en walvissen moeten wakker zijn om te ademen, daarom slaapt telkens maar de helft van hun brein; eerst de ene kant, daarna de andere.

Wist u dat: Vogels slapen vaak met de helft van hun brein. Er is wel eens geopperd dat ze dat ook tijdens lange trekvluchten doen, maar recent onderzoek suggereert dat dat niet zo is.

Wist u dat: De Australische mierenegel heeft een uniek slaappatroon: als een van de zeer weinige warmbloedige dieren die onderzocht is doet hij niet aan REM- slaap.

Waar komen de volgende uitspraken vandaan?

“Slapen als een blok”  Eigenlijk slapen in 1 tijdsblok is. Dit betekend dus een ononderbroken nachtrust

“Slapen als een roos” De uitdrukking ‘slapen als een roos’ betekent slapen als in een roes. Deze roes wordt beschreven als een soort lichte dronkenschap, waarbij men van niets bewust is; een staat van diepe ontspanning, waaruit men als herboren wakker wordt.

“Schoon slapen” Wist u dat uit wereldwijd onderzoek gebleken is dat in japan men het minst schoon slaapt? Maar liefst 28% wast het beddengoed minder dan 1 keer per 3 weken.

Over de Boxspringspecialist
Onze klantenkring komt niet alleen uit Waddinxveen en Boskoop, maar komen voor alles op bedden gebied bijvoorbeeld ook uit Gouda, Reeuwijk, Hazerswoude, Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Zoetermeer en verder. Dus of u nu een bed van Tempur of van Avek zoekt, of dat u een boxspring van Velda zoekt. Bij ons bent u aan het juiste adres. Groter en beter bedden aanbod in Zuid-Holland. Géén boxspring outlet, maar eerlijke merk bedden tegen soms wel erg scherpe prijzen.

Voor boxsprings en andere bedden in Zuid-Holland bent u in Waddinxveen dus aan het juiste adres!

leon-advies-boxspringspecialist
Maak een online afspraak
CONTACT
Indien u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen kunt u contact met ons opnemen.
U bent van harte welkom in onze winkel.
Kanaaldijk 30  2741 PA Waddinxveen Zuid Holland 
Neem contact op
ADVIES NODIG?
Plan nu een afspraak in met een professionele verkoper. Kies voor:
  • Advies over slaapsystemen
  • Advies over kasten
  • Advies over matrassen
  • Advies over lease mogelijkheden
Maak een afspraak