Tempur_Lifestyle_mattress

Matrassen

Wat is het beste Matras?

Je wil het beste matras, maar natuurlijk ook voor de beste prijs. Dan heb je waarschijnlijk een heleboel vragen:

 • Waar moet ik op letten bij het kopen van een matras?
 • Hoe bepaal ik de kwaliteit?
 • Wat is het verschil tussen een huismerk of een echt merk matras?
 • Hoe lang gaat een matras mee?
 • Wil ik een hard matras of juist een zacht matras?
 • Is de bedbodem waar het matras op komt te liggen nog goed?
 • Wat kost een matras en waar is deze prijs op gebaseerd?
 • Waar ga ik dit matras kopen?

In onze showroom geven wij graag antwoord op al je vragen, zodat je zeker weet dat je een aankoop doet waar je jarenlang plezier van hebt.

Lees meer
Shop matrassen

Een matras kopen – waar moet ik op letten?

Welke eigenschappen een matras moet hebben, is voor iedereen anders. Vertel de slaapadviseur dus wat voor slaper je bent. Heb je het snel warm of juist koud? Hou je van een zacht of juist van een wat steviger ligcomfort? Waar ga je de matras op leggen? De mogelijkheden zijn enorm uitgebreid tegenwoordig. Echt goed vergelijken kan eigenlijk alleen maar in een showroom. En dat is de moeite zeker waard. Tenslotte wordt je nieuwe matras één van je meest gebruikte bezittingen! Ga dus naar een showroom waar je kunt kiezen uit bekende en iets minder bekende merken, zoals (Avek Matrassen, Beka Matrassen, M-line Matrassen, Simmons Matrassen, Sleepeezee Matrassen, Tempur Matrassen, Velda Matrassen, Van Landschoot Matrassen, Treca Matrassen).

Natuurlijk kun je ook online veel informatie vinden of bellen met je vragen. Maar omdat ieder lichaam anders is, adviseren wij toch om naar een winkel te gaan. Op het scherm van je telefoon, tablet of computer kun je het verschil wel zien, maar niet voelen. En dat is echt de toegevoegde waarde van een showroom. Wees welkom in onze winkel!

Lees meer
pocketvering matras velda p300 doorsnede 600x415

Hoe dik moet een matras zijn?

Die vraag horen wij heel vaak. De dikte van een matras heeft grote invloed op het ligcomfort en de kwaliteit van slapen. Over het algemeen kun je stellen, dat dikke matrassen langer meegaan van dunne matrassen. Maar ook bij de dikte van matrassen geldt: het is een persoonlijke voorkeur. Iedereen ligt anders, om fijn te kunnen slapen. De minimale dikte van een matras is 15 cm. Onze matrassen gaan vanaf 19 cm. Daarmee zit je dus altijd goed. Je lichaam krijgt genoeg ondersteuning en de matras kan zich gemakkelijk aanpassen aan de verschillende slaaphoudingen. Een dikker matras zorgt voor een goede drukverdeling en daardoor een ontspannen slaap. Wil je weten welke matrasdikte voor jou geschikt is?

Lees meer

Waarom moet een matras ventileren?

Dat heeft meerdere redenen:

 • Een goede ventilatie zorgt voor een koel matras. Het voorkomt warmtestuwing in je bed, waardoor je zwetend wakker wordt.
 • Een goed ventilerend matras drijft vocht af, waardoor zweet niet in de matras blijft hangen.
 • Goede ventilatie betekent ook: een hygiënisch matras.

Gemiddeld verliest een mens ongeveer een halve liter vocht per nacht. Naast een goed ventilerend matras is het daarom óók belangrijk om een vocht doorlatende molton onderdeken en bedbodem te gebruiken. En sla je beddengoed open, op het moment dat je uit bed stapt. Dit samen voorkomt schimmelvorming in de matras. Goed ventilerende matrassen hebben een open celstructuur. Hierdoor kan vocht gemakkelijk verdampen. Kijk daarom goed naar het materiaal waarvan een matras gemaakt is en ontdek welk materiaal geschikt is voor jou.

Lees meer
Boxspring bed kopen? Kom langs in Waddinxveen, grootste assortiment!

Hoe kies je de hardheid van een matras?

De meeste mastrassen worden in verschillende hardheden aangeboden. Dat heeft een reden. Naast persoonlijke voorkeur voor een hard of zacht matras is er ook iets medisch over te zeggen.
Zwaardere mensen drukken hun matras verder in, waardoor een bepaalde hardheid gewoon een fijne ondersteuning geeft. Maar een té hard matras kan ook onaangenaam liggen. Alhoewel je daar zeker ook aan kunt wennen. Een zacht matras kan heel comfortabel voelen. Maar als je er lang op ligt, kunnen zich rugklachten ontwikkelen. Ook zacht kan dus té zacht zijn. Matrassen komen in hardheid 1 tot en met hardheid 4. Ontdek hier welk matras bij jou past.

Lees meer
Boxspring Kopen? Wij hebben elk bekend merk Boxsprings

De Slaapdriehoek van Beka matrassen

Het Belgische beddenmerk Beka heeft meer dan 85 jaar ervaring in het produceren van boxsprings en matrassen. Daarbij zijn ventilatie, drukverdeling en ondersteuning altijd leidend bij het ontwerpen van nieuwe producten. Dit noemt Beka terecht de Slaapdriehoek, omdat een Beka matras op alle drie de punten uitstekend moet scoren. Beka ontwikkelde Geltex matrassen, met als uitgangspunt de Slaapdriehoek. Het luchtdoorlatende schuim met een open celstructuur zorgt voor optimale ventilatie. Een Beka matras vormt zich naar je lichaam en past zich aan wanneer jij je omdraait. Hierdoor is de kans dat je tussendoor wakker wordt veel kleiner en dat vertaalt zich in een gevoel van uitgerust wakker worden. Daarnaast zorgt het ‘slow resilient’ schuim voor de perfecte ondersteuning. Beka matrassen zijn niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu. De aanschaf van een Beka matras betekent een keuze voor duurzame materialen én een matras met een langere levensduur. Wil jij weten welk Geltex matras van Beka bij jou past?

Lees meer
Beka collectie matrassen Geltex Escape

De matrassenwijzer van M-line

Een matras kopen is best een grote aanschaf. Natuurlijk wil je goed geïnformeerd zijn, zodat je de juiste keuze kunt maken. Wist je dat M line naast matrassen ook kussens en boxsprings maakt? En dat je kunt kiezen tussen verschillende schuimsoorten, waardoor er zeker één is die bij jou en jouw slaapgedrag past?
Vul de matrassenwijzer in en ontdek welk matras van M line het meest geschikt is voor jou. Heb je het snel warm in bed? Ben je een rugslaper? Hou je van hard en stevig of van comfortabel en zacht? Beantwoord deze en andere vragen en ontdek welk matras bij jou past. Wordt het de Slow Motion, de Cool Motion, Iconic of TeamNL? M line selecteert precies die matrassen waarop jij heerlijk kunt slapen, waardoor jij gemakkelijk een goed matras kunt kiezen. Wil jij weten welk matras perfect is voor jou? Doe de matrassenwijzer!

Lees meer
M-Line Matras kopen of Uitproberen? Kom Langs in Waddinxveen!

De ambachtelijke matrassen van Simmons

Simmons wil maar één ding: jouw slaapkwaliteit bevorderen en welzijn en comfort bieden. En dat al meer dan 90 jaar! Dit Franse kwaliteitsmerk maakt haar matrassen nog steeds met ambachtelijke vakkennis en werkwijze. Alle matrassen zijn met de hand bewerkt. Op een matras van Simmons valt na het eerste contact de spanning van je af. Dat eerste gevoel als je gaat liggen, is meteen heel bijzonder. Door het hoge comfortgevoel, ontspannen je spieren als vanzelf. De vulling van comfortschuim daaronder is naar keuze zacht, stevig of stimulerend. Aan jou de keuze of het een Simmons pocketveringmatras wordt of een Simmons Latex Talalay matras. Meer weten over de kenmerken en verschillen?

Lees meer
Simmons discovery Matras

Koninklijk slapen op een Sleepeezee matrassen

Sleepeezee begrijpt de kunst van het slapen. Een bed van Sleepeezee is een prachtig meubel en daarmee de eyecatcher van je slaapkamer. Maar daarnaast ben je ook verzekerd van een goede nachtrust. Sleepeezee is één van de meest gewaardeerde beddenmerken van het Verenigd Koninkrijk. Je vindt ze onder meer in het Hilton Hotel, het Four Seasons Hotel en The Ritz London. Maar ook het Britse koningshuis slaapt graag op Sleepeezee. Al meer dan vijf jaar levert dit merk hun mooie boxsprings en matrassen aan de koninklijke familie. Het geheim van de Sleepeezee matrassen zit hem in de gebruikte materialen. Paardenhaar zorgt voor goede ventilatie. Kasjmier geeft zachtheid en comfort, terwijl het vocht afvoert. Zijde is sterk en duurzaam en helpt je lichaamstemperatuur te reguleren. Britse wol werkt verkoelend als dat moet, maar houdt warmte vast als het koud is. Wil je ook slapen als een prins(es)? Ontdek dan de matrassencollectie van Sleepeezee.

Lees meer
Sleepeezee Boxspring Kopen? Bekijk website. Kom langs in Waddinxveen

De matrassen collectie van Tempur

De naam Tempur komt je vast wel bekend voor. Dit bekende matrassen merk is namelijk echt uniek in zijn soort. Het materiaal van de matrassen is ontwikkeld door de NASA-ruimtevaarttechnologie. Het volgt de contouren van je lichaam en vormt zich daarnaar. Daardoor bieden Tempur matrassen de hele nacht maximaal comfort en ondersteuning. Een ander fijn kenmerk van Tempur matrassen is de Cooltouch Technologie. De hoes van het matras blijft altijd koel en het bevordert de afvoer van overmatig vocht.
Deze matrassen combineren heel goed met een Tempur boxspring.
In onze showroom zijn alle collecties te bekijken en te proberen.
Tempur Original: Fantastisch slaapcomfort door de hoge drukverlaging.
Tempur Cloud: Comfort en ondersteuning voor de slaper die graag op een zacht matras ligt.
Tempur Sensation: Een traditioneel verend matras met de alle eigenschappen van Tempur.
Tempur Hybrid: Met micro pocketveren voor optimale ventilatie.
Wil je weten welke collectie van Tempur het beste bij jou past?

Lees meer
Tempur_Lifestyle_mattress

Luxe slapen op een Treca matras

Slaapkamerkunst, noemt Treca het zelf. En daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn. Wanneer je kiest voor een Treca matras, weet je zeker dat je een prachtig kwaliteitsmatras krijgt. Want alle matrassen worden (nog steeds!) met de hand gemaakt. Al meer dan 80 jaar gaat vakmanschap samen met nieuwe technologieën en exclusieve materialen. Daarbij wordt gelet op thermische en hydrofiele eigenschappen, voor langdurig slaapcomfort. Treca matrassen kunnen helemaal naar wens gepersonaliseerd worden. Qua afmeting en decoratie zijn er talloze mogelijkheden. Met deze service op maat stel je zelf je unieke matras samen. Kom naar onze showroom om alle opties te ontdekken!

Lees meer
Treca Platinum collectie

Onze Matras Merken

M Line matrassen

m-line-matras-categorie
Shop nu

Tempur matrassen

Tempur - De Boxspringspecialist
Shop nu

Topmatrassen

Topmatrassen-categorie
Shop nu

Velda matrassen

Velda-matras-categorie
Shop nu

Overige matrassen

m-line-matras-categorie
Shop nu

Van Landschoot matrassen

Van Landschoot - De Boxspringspecialist
Shop nu
CONTACT
Indien u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen kunt u contact met ons opnemen.
U bent van harte welkom in onze winkel.
Kanaaldijk 30  2741 PA Waddinxveen Zuid Holland 
Neem contact op
ADVIES NODIG?
Plan nu een afspraak in met een professionele verkoper. Kies voor:
 • Advies over slaapsystemen
 • Advies over kasten
 • Advies over matrassen
 • Advies over lease mogelijkheden
Maak een afspraak