beste koop

Welk matras is voor mij de beste

Om u op deze vraag een zo goed mogelijk antwoord te kunnen geven, hebben we alle aspecten voor u benoemd, zodat u tot een zo goed mogelijke koop kunt komen voor uw matras. Er zijn namelijk veel elementen waarmee u rekening dient te houden. Lees meer over de volgende onderdelen:

Beste Koop

Een beste koop matras bestaat natuurlijk. Maar de juiste vraag is: Welke matrassen zijn nu voor U de beste koop. Tenslotte zijn er zo veel verschillende matrassen, maar ook zo veel verschillende mensen. Hoeveel weegt u? Steken uw schouders of juist uw bekken meer uit, of heeft u meer ondersteuning nodig ter hoogte van de maagstreek? Om nu 100% zeker te weten dat u de beste koop doet hebben we een aantal tips voor u:

 • Ga naar een winkel die minimaal 90 dagen slaapgarantie biedt.
  Vraag dan wel even naar de voorwaarden. Bij sommige winkels worden er wel voorrijkosten berekend bij een eventuele ruiling.
 • Zoek een winkel die gespecialiseerd is in slapen.
  Een bankstel of tafel verkopen is tenslotte wel iets anders dan een slaapsysteem adviseren.
 • Zoek een winkel die meerdere bedden merken aanbiedt.
  Hierdoor kunt u objectief de verschillende bedden merken met elkaar vergelijken. Ook kan de adviseur u uitleggen wat de verschillen zijn.
 • Vergeet alle “faillissement” acties.
  Als een bedrijf failliet gaat, hebben ze echt geen geld meer gehad om hun magazijnen vol te leggen met voorraad.
 • Vergeet alle “outlet” acties.
  Bij de gerenommeerde bedden is er nog nooit een verkoop direct aan de consument geweest.
 • Denk vooraf na over wat u wilt.
  Dan kan de slaapadviseur u gericht helpen met het maken van de juiste keuze.
 • Besef hoe belangrijk uw bed is.
  Uw lichaam gebruikt de nachtrust om te herstellen, zodat u weer fit en gezond aan uw dag kunt beginnen.
 • Bespaar niet op uw bed, een goed bed hoeft niet duur te zijn.
  Wel is er altijd een reden van een prijsverschil.
 • Koop een matras wat niet opgerold geleverd wordt.
  Deze manier van transport en opslag zorgt ervoor dat er geen verhoogde slijtage van uw matras ontstaat.

Aangezien onze winkel midden in de randstad ligt, zijn wij voor veel mensen makkelijk bereikbaar. Indien onze winkel te ver bij u vandaag is, stuur dan gerust een e-mail naar ons. Wij kunnen dan een paar tips aangeven welke winkels bij u in de buurt aan te raden zijn.

Wat kost een goed bed

Natuurlijk is het moeilijk aan te geven wat een goed bed kost, aangezien de eisenpakketten ook verschillend zijn. Moet het er exclusief uitzien, met bijvoorbeeld stoffen van “De Ploeg”.  Wilt u liever een iets algemener bed, maar vindt u het comfort of gebruiksgemak belangrijker? Een kwalitatief goed compleet 2-persoons slaapsysteem begint bij 998,–. Indien u de absolute top qua luxe, uitstraling en comfort wilt kunt u zelfs rond de 10.000,– uitkomen.  Graag zetten we op een rij voor u wat Nederland uitgeeft.

Uitgaven zijn per jaar en per persoon.

 • Bedden: 35,41
 • Vakantie: 764,36
 • Mobiele telefoon: 317,65
 • Uit eten en drinken: 1.217,65
 • Tuin: 235,29

Opvallend is dus dat de Nederlander het meeste geld uitgeeft aan datgene wat ze in verhouding minder gebruiken.

Contact

Beste matras consumentenbond

De consumentenbond is zo vriendelijk elk jaar een matrassentest te doen. Helaas is dit wel erg beperkt qua informatie. Wat de consumentenbond goed kan meten is bijvoorbeeld ventilatie. Een matras wat goed ventileert zal in de nacht droger aanvoelen, waardoor de temperatuur als aangenamer wordt ervaren. Waar de consumentenbond jammer genoeg geen rekening mee kan houden is:

 • Slijtage invloed door transpiratie vocht.
  Uit ons lichaam komen zouten en zuren die van zeer belangrijke invloed zijn op de levensduur van de matras.
 • Verschillen in lichaamsvorm.
 • Waar ligt de matras op.
  Ligt deze op een boxspring, een lattenbodem of op een spiraal? (leg uw matras maar eens op grond en merk direct het comfort verschil)
 • Hanteerbaarheid.
  Des te meer materiaal gebruikt wordt, des te zwaarder de matras wordt. Dit zorgt voor lagere punten op hanteerbaarheid, maar hogere punten in ondersteuning en levensduur. Vaak hoeven de zwaardere matrassen (zoals bijvoorbeeld Tempur) niet gedraaid en gekeerd te worden. De hanteerbaarheid doet in dit geval dan niet ter zake.

Graag spreken we wel onze dank uit aan de consumentenbond, omdat zij op hun manier aangeven dat goed slapen heel belangrijk is. Ook wordt er aandacht gegeven aan wat er allemaal mogelijk is op gebied van ligcomfort.

Beste traagschuim matras

De beste traagschuim matras is uiteraard van de uitvinders van traagschuim: Tempur. Ondertussen heet dit bedrijf Tempur Sealy en is uitgegroeid tot de grootste matrassen en beddenfabriek ter wereld. In 2014 en 2015 hebben zijn onafhankelijk onderzoek laten doen, waaruit bleek dat ze de hoogste klanttevredenheid in Nederland hebben. Tempur is weliswaar niet duur, maar wel erg kostbaar. Indien uw budget dit niet toelaat, vallen ook de matrassen van de fabriek van Landschoot op. Een traagschuim matras als de Ergopur is leverbaar in 2 hardheden en heeft 5 jaar garantie. Ook dit matras hoeft u niet te draaien of te keren.

Best geteste matras

De beste geteste matras is dus niet altijd uw ideale matras. Dit ligt aan ontzettend veel omstandigheden. Het kan zijn dat u op een matras van 599,– beter ligt dan op een matras van 1.599,–. Weliswaar zijn dit uitzonderingen, maar het het gebeurt wel. Sommige mensen liggen beter op een traagschuim matras, terwijl andere mensen beter liggen op een traditioneel pocketvering matras.

Beste koudschuim matras

Er zijn enorme kwaliteitsverschillen in koudschuim matrassen. Prijsverschillen zijn er dus ook. U kunt al een koudschuim matras uitkiezen van 99,– per stuk. De beste koudschuim matras wordt gemaakt met een densiteit van HR60. Het beste is als dit schuim dan ook ingesneden wordt, zodat er een soepele schouderzone en een extra taille ondersteunende zone in de matras ontstaat. Ook is de matrashoes van groot belang. Voordeel van koudschuim is dat het ventilerend vermogen erg hoog is tegen een scherpe prijs. Nadeel voor sommige mensen kan zijn dat het ook wat koeler aanvoelt. Vanwege het ontbreken van veren, kunt u het beste een minimaal 22 cm dikke matras uitkiezen.

pocketvering-matras-velda-p300-doorsnede

Beste matras voor rug- en nekklachten

De beste matras voor rug- en nekklachten begint bij een duidelijke omschrijving van uw klacht. Veel rugklachten en ook nekklachten ontstaan door een onnatuurlijke lighouding. Deze onnatuurlijke houding kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een te hard of juist door een te zacht matras. Bijna iedereen die op zijn buik slaapt krijgt op een gegeven moment te maken met nekklachten. Dit ontstaat doordat de wervelkolom een te sterke draai maakt, waardoor deze zich niet goed kan herstellen. Dit herstellen van de wervelkolom moet in de slaap gebeuren. Uiteraard is ook de matrasbodem ook van groot belang.

Beste pocketvering matras

Bij het bepalen van de beste pocketvering matras, is het goed om dit in verschillende prijs categorieën te verdelen.

 • Tussen de 300,– en 600,– is Velda in Nederland de sterkste aanbieder.
 • Tussen de 600,– en 1.500,– : Hier vallen Avek, Beka en M Line op.
 • 1.500 of meer: Het mooiste matras wat gemaakt wordt, is van Treca. Zonder twijfel.

Bij beide prijscategorieën is het uitermate belangrijk dat u de matras uitzoekt die het best bij U past. Ook al kiest u een matras van 1.500,– maar heeft u bijvoorbeeld de verkeerde hardheid, dan zult u niet fit en gezond opstaan. Gewicht zegt ook niet alles, want veel belangrijker is waar welk gewicht zit.

Beste matras voor zware mensen

Bij mensen die zwaarder dan gemiddeld zijn, moet de matras meer tegendruk aankunnen dan een standaard matras. Hoogwaardiger en zwaardere materialen zijn nodig om de levensduur aangenaam te maken. Gewoon een hard matras is echter ook geen oplossing, omdat er dan huidpijnen kunnen ontstaan. Belangrijk is dat de matras iets dikker is dan gemiddeld, zodat het lichaam goed door ondersteund kan worden.  De Tempur collectie is hier uitermate geschikt voor, dan wordt meestal voor de Original of de Sensation gekozen. Scherper qua budget kunt u ook kiezen voor een Koudschuim matras met een HR 60, of een pocketvering matras met minimaal 400 veren per m². Deze laatste uitvoering met een afdeklaag van minimaal 3 cm, anders bestaat er een kans dat u de pocketvering door de schuimlaag heen voelt.

Beste matras kopen - De Boxspringspecialist

Doorsnede Pocketvering matras

Beste matras 2021

Voor 2021 hebben wij geen ultieme winnaar als beste matras kunnen kiezen, omdat de eigenschappen te verschillend zijn. Aangezien bepaalde matrassen toch ook echt de aandacht verdienen hebben we de volgende matrassen gekozen. Dit is in willekeurige volgorde:

 

 • Tempur Sensation 25 (volledig schuim matras)
 • Beautyrest by Simmons Hybrid.
 • Avek Prata type 400 (traditioneel pocketvering matras )
Contact
leon-advies-boxspringspecialist
Maak een afspraak
CONTACT
Indien u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen kunt u contact met ons opnemen.
U bent van harte welkom in onze winkel.
Kanaaldijk 30  2741 PA Waddinxveen Zuid Holland 
Neem contact op
ADVIES NODIG?
Plan nu een afspraak in met een professionele verkoper. Kies voor:
 • Advies over slaapsystemen
 • Advies over kasten
 • Advies over matrassen
 • Advies over lease mogelijkheden
Maak een afspraak