Boxspring Allergie en Matras

Steeds meer mensen in West-Europa hebben last van allergieën. De meest voorkomende allergie is de allergie voor huismijt. Op dit moment heeft meer dan 18% van de mensen in West-Europa hier last van. Onder de jeugd zijn er zelfs cijfers bekend die richting de 45% gaan. Gelukkig zijn hier steeds meer oplossingen voor. Het allerbelangrijkste is om over gevoeligheid te voorkomen, waardoor u minder snel geprikkeld raakt.

Beestjes in bedden

Misschien heeft u al eens een filmpje gezien van hoeveel beestjes er in bedden (boxsprings) zitten, waar u vervolgens van geschrokken bent. Om te voorkomen dat deze beestjes zich in uw bed vermenigvuldigen, is het goed om te weten waar ze van houden.

  • Vocht: beestjes zijn dol op vocht. Hoe beter uw bed ventileert, des te minder groei van het aantal huisstofmijten.
  • Haar: Paardenhaar en schapenwol worden veel gebruikt. Dierlijke materialen zijn een broeinest voor niet alleen huisstofmijten, maar ook voor andere organismes.
  • Warmte: Alle organismes waar u last van kunt hebben, kunnen niet tegen vorst. Als het in de winter een keer goed vriest is het dus goed om uw kussen, dekbed en matrashoes in de vrieskou te leggen. Bij 20 tot 30 minuten (afhankelijk van de buitentemperatuur) moet alles wat leeft in uw bedden goed dood zijn.
leon-advies-boxspringspecialist
Maak een afspraak

Aegis

Al meer dan  10 jaar wordt er Aegis gebruikt als wol vervanger in de matrassen. Dit heeft een anti-allergische werking en is wasbaar. Aegis is koeler dan wol, maar heeft ook een snellere vochtafvoer. Daarnaast gaat het de aanwas van beestjes tegen, wat er voor zorgt dat u aangenamer slaapt. Zodra u een product met Aegis gebruikt, dan heeft u geen speciale anti-allergische hoezen nodig. Leveranciers die hiermee werken zijn bijvoorbeeld Velda

Voorbeeld van hoe Aegis precies werkt kunt u zien op het volgende filmpje:

Anti Allergie Matrashoes Boxspring huisstofmijt vergoeding: via uw zorgverzekeraar

Veel zorgverzekeraars vergoeden speciale anti-allergische hoezen voor uw matras, dekbed en kussen. Deze hoezen bieden een uitkomst als uw bed en beddengoed met dierlijke materialen gevuld zijn. Helaas ventileren deze hoezen wel minder, sommige kraken zelfs of zijn zo stug dat dit het slaapcomfort doet afnemen. Beter is om met goed ventilerende materialen te werken, die de noodzaak voor deze hoezen wegneemt.

Bedwantsen allergie

De nachtmerrie van elke slaapkamer zijn de bedwantsen. Deze beestjes zijn met het blote oog te zien en leven van menselijk bloed. Dit diertje is in Europa enorm in opmars, dankzij ons steeds warmere klimaat. Gelukkig in de gewone huizen komen we ze nog zelden tegen, echter indien u een huisje in een bosrijke omgeving huurt loopt u meer risico. Controleer dan of u kleine zwarte puntjes op de matrassen ziet. Dit kunnen kleine poepjes van de Bedwantsen zijn. Zou u dit aantreffen pak dan uw koffer niet uit, maar maak direct melding hiervan. Controle is dan beter dan oplossen. Er zijn gevallen bekend, waarbij alles in huis moest achterblijven om het huis in te pakken en te verwarmen/vergassen. Ook als u niet allergisch bent, heeft u namelijk last van deze diertjes, aangezien ze leven van uw bloed. Ze kunnen tot 13 mm aan bloed opzuigen.

CONTACT
Indien u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen kunt u contact met ons opnemen.
U bent van harte welkom in onze winkel.
Kanaaldijk 30  2741 PA Waddinxveen Zuid Holland 
Neem contact op
ADVIES NODIG?
Plan nu een afspraak in met een professionele verkoper. Kies voor:
  • Advies over slaapsystemen
  • Advies over kasten
  • Advies over matrassen
  • Advies over lease mogelijkheden
Maak een afspraak