Boxspring kopen 180×200

Een nieuwe boxspring kopen van 180×200 cm kan tegenwoordig bij heel veel fabrikanten. Deze fijne afmeting zit tegenwoordig vaak standaard in het assortiment van een beddenfabrikant. Hou er wel rekening mee dat het hoofdbord daardoor ook breder wordt. Vaak is dat 180 of 200 cm. Bedenk goed of dit door het trapgat naar boven kan en of er nog ruimte overblijft voor nachtkastjes.
Een lengte van 200 cm is prima voor mensen tot 185 cm lang. Bij een verstelbare boxspring heb je iets meer ruimte nodig in de lengte en heb je tot 180 cm lichaamslengte genoeg aan een bed van 200 cm. Ben je langer? Dan adviseren wij om te kijken naar een bed met een lengte van 210 cm. In veel gevallen betaal je hiervoor geen meerprijs!

Waarom rijdt u dus zo graag naar Waddinxveen?

 • Meer dan 120 ligplekken over 2 etages slaapplezier
 • Gratis parkeren direct voor de deur en op eigen terrein
 • 90 dagen slaapgarantie
 • Makkelijk vergelijken: de bekende merken onder één dak
 • Snelle levertijden
 • Scherp geprijsd
 • Ervaren adviseurs die je vragen graag beantwoorden
 • Extra service: bezoek op afspraak tijdens of buiten openingstijden

Boxspring bodem

Een boxspring bodem wordt altijd in twee delen geleverd. Meestal is dat 2 maal 90×200 cm. Dit zijn dan twee lengtedelen. Een boxspring wordt altijd in twee delen geleverd, omdat het anders te zwaar en te onhandig zou zijn bij het transport en het plaatsen van de boxspring. Sommige merken bieden ook de mogelijkheid om voor twee delen in de breedte te kiezen. Dit is dan twee keer 100×180 cm. Een voorbeeld hiervan is het Engelse merk Sleepeezee. Waarom kiezen voor een boxspring bodem die in de breedte gedeeld is? Dat heeft puur te maken met het uiterlijk. Een bodem over de breedte heeft als voordeel dat er bij het voeteneinde geen naad te zien is. Het ziet er dus net wat mooier uit. Het nadeel is dat deze bodem niet verstelbaar geleverd kan worden.

Boxspring kopen 180x200? Kom naar Waddinxveen - Boxspringsepcialist

Boxspring van 180×200: welk matras is handig?

Bij het matras heb je verschillende keuzes:

 • Wel of niet gestoffeerd?
 • Eén matras van 180×200 cm of twee matrassen van 90×200 cm?
 • Eén hardheid of twee verschillende hardheden?

Als je kiest voor een gestoffeerd matras, moet je daarop nog wel een topmatras leggen. Dat is een extra aanschaf, maar wel eentje die zorgt voor extra comfort en vochtregulatie. Dit topmatras is dunner en buigzaam, waardoor het als één groot geheel gewoon door het trapgat past. Een topmatras zorgt er dus ook voor, dat je geen naad voelt tussen de twee ondergelegen matrassen. Kies je voor twee verschillende hardheden zonder topmatras? Ook dan is er een oplossing voor die vervelende naad in het midden: We leveren gewoon twee matraskernen in één hoes. Dit voelt aan als één groot matras, terwijl je allebei op je eigen matras met je persoonlijke hardheid ligt. In onze showroom in Waddinxveen staan de meeste boxsprings in de maat 180×210, maar deze kunnen allemaal ook in 180×200 geleverd worden.

Boxspring kopen 180x200? Kom naar Waddinxveen - Boxspringsepcialist

Boxspring kopen 180×200 op afbetaling

Een boxspring kopen is voor de meeste mensen echt een grote aanschaf. Daarvoor heb je misschien niet het hele bedrag op de plank liggen. Geen probleem! We hebben een voordelig leaseplan ontwikkeld, waardoor je een boxspring op afbetaling kunt kopen. Voor een vast bedrag per maand ben je direct de eigenaar van een gloednieuwe boxspring. Met onze leaseconstructie behoud je gewoon het recht op garantie. Aan het eind van de looptijd betaal je geen slotbedrag, maar is het bed gewoon 100% afbetaald. Dat is een fijn idee!

Boxspring kopen 180x200? Kom naar Waddinxveen - Boxspringsepcialist

Boxspring kopen 180×200 met opbergruimte

Een boxspring bestaat voor een groot gedeelte uit een lege bak, waarop de vering is gemonteerd. Daaronder bevindt zich dus eigenlijk loze ruimte. Maar dat hoeft niet! Verschillende merken boxsprings hebben ook bedden met opbergruimte in het assortiment. Je kunt dan de bedbodem omhoog klappen, waardoor je gemakkelijk bij de ruimte eronder kunt. Ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld seizoenskleding of extra beddengoed. Dat hoeft allemaal niet meer in een kast of naar de zolder. Het omhoog klappen van een boxspring kan in de breedterichting aan beide zijden, of in de lengte vanaf het voeteneind omhoog. Afhankelijk van de ruimte en de positie van het bed in je slaapkamer, kies je voor de handigste manier in jouw situatie.

Boxspring_zwart_wit_classic_180x210

Boxspring kopen 180×200 verstelbaar

Bij het kopen van een boxspring komt de volgende keuze aan de orde: neem je een elektrisch verstelbaar bed of is dat niet nodig? Natuurlijk is een verstelbare boxspring duurder, maar het brengt zeker voordelen met zich mee. Want wat is er fijner dan lekker met je benen omhoog liggen na een lange dag lopen en staan? Of rechtop zittend in bed nog even genieten van een fijne serie op televisie? Ook ontbijt op bed is fijner als je dat zittend kunt doen. Bedenk dus goed of deze situaties zich geregeld voordoen en of je daar de extra kosten voor over hebt. De motoren van een elektrisch verstelbaar bed werken onafhankelijk van elkaar. Dat betekent dat de bedden los van elkaar omhoog en omlaag kunnen. Kies dus altijd voor je eigen voorkeursstand.

Boxspring kopen 180x200? Kom naar Waddinxveen - Boxspringsepcialist

Veelgestelde vragen

De meeste verkochte maat boxspring is 180×200 cm. Dit heet een kingsize bed. Maar er zijn natuurlijk meer opties:

 • Een eenpersoonsbed: boxspring 90×200 cm
 • Twijfelaar: boxspring 120×200 cm
 • Tweepersoonsbed: boxspring 140×200 cm
 • Queensize bed: boxspring 160×2002 cm

De meeste merken verkopen deze breedtematen ook in een extra lange variant van 210 of zelfs 220 cm lang.

Heel algemeen kun je stellen dat een goede boxspring tussen de 1.000 en 5.000 euro kost. Maar deze vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat de prijs afhankelijk is van heel veel factoren. Kies je voor een boxspring van bijzondere en exclusieve materialen? Is de garantie inbegrepen in de prijs van de boxspring? Een elektrisch verstelbare boxspring is heerlijk luxe, maar kost natuurlijk ook meer.
Misschien is het beter om je af te vragen wat een goede nachtrust je waard is. Reken maar eens uit wat dit per nacht kost. Dan zul je zien dat het echt niet veel is.

Meer over Wat kost een goede Boxspring

Een boxspring van 180×200 cm is er bijna altijd ook in een elektrisch verstelbare variant. Een hele fijne optie, om nog meer plezier te hebben van je nieuwe bed. Afhankelijk van het type dat je kiest, kun je verschillende houdingen aannemen in bed, waarbij je goed ondersteund wordt.
Zo kun je je benen wat hoger leggen, of juist een zittende positie aannemen. En in sommige gevallen is er een kantelfunctie. Je kunt je bed dan in je favoriete houding naar voor of naar achteren kantelen.

Meer over Een Elektrische Boxspring kopen

Naast de standaard matraslengte van 200 cm zijn er tegenwoordig ook matrassen van 210 en 220 cm lang te krijgen. Die extra lengte is heel vaak nodig, omdat wij mensen in de loop der tijd nou eenmaal steeds langer zijn geworden.
Neem de lengte van de langste slaper in jullie bed en tel daar 15 cm bij op. Rond dit getal naar boven af. De uitkomst geeft aan of je voor een lengte van 200, 210 of 220 cm moet gaan om comfortabel te kunnen slapen.

Meer over Maten en Afmetingen Boxsprings

De consumentenbond heeft in december 2021 weer een boxspringtest gedaan. Daaruit kwam naar voren dat de Ninety van het merk Avek de beste koop is. Deze boxspring heeft een goede ondersteuning voor zijslapers en buikslapers en het matras is omkeerbaar, waardoor het nog langer meegaat.
Avek heeft meer dan 95 jaar ervaring op het gebied van boxsprings. Niet zo gek dus, dat de Ninety als winnaar uit de bus is gekomen!

Meer over Beste Boxspring Consumentenbond