Boxspring kopen 180×200

Een nieuwe boxspring kopen van 180×200 cm kan tegenwoordig bij heel veel fabrikanten. Deze fijne afmeting zit tegenwoordig vaak standaard in het assortiment van een beddenfabrikant. Hou er wel rekening mee dat het hoofdbord daardoor ook breder wordt. Vaak is dat 180 of 200 cm. Bedenk goed of dit door het trapgat naar boven kan en of er nog ruimte overblijft voor nachtkastjes.
Een lengte van 200 cm is prima voor mensen tot 185 cm lang. Bij een verstelbare boxspring heb je iets meer ruimte nodig in de lengte en heb je tot 180 cm lichaamslengte genoeg aan een bed van 200 cm. Ben je langer? Dan adviseren wij om te kijken naar een bed met een lengte van 210 cm. In veel gevallen betaal je hiervoor geen meerprijs!

Waarom rijdt u dus zo graag naar Waddinxveen?

 • Meer dan 120 ligplekken over 2 etages slaapplezier
 • Gratis parkeren direct voor de deur en op eigen terrein
 • 90 dagen slaapgarantie
 • Makkelijk vergelijken: de bekende merken onder één dak
 • Snelle levertijden
 • Scherp geprijsd
 • Ervaren adviseurs die je vragen graag beantwoorden
 • Extra service: bezoek op afspraak tijdens of buiten openingstijden

Boxspring bodem

Een boxspring bodem wordt altijd in twee delen geleverd. Meestal is dat 2 maal 90×200 cm. Dit zijn dan twee lengtedelen. Een boxspring wordt altijd in twee delen geleverd, omdat het anders te zwaar en te onhandig zou zijn bij het transport en het plaatsen van de boxspring. Sommige merken bieden ook de mogelijkheid om voor twee delen in de breedte te kiezen. Dit is dan twee keer 100×180 cm. Een voorbeeld hiervan is het Engelse merk Sleepeezee. Waarom kiezen voor een boxspring bodem die in de breedte gedeeld is? Dat heeft puur te maken met het uiterlijk. Een bodem over de breedte heeft als voordeel dat er bij het voeteneinde geen naad te zien is. Het ziet er dus net wat mooier uit. Het nadeel is dat deze bodem niet verstelbaar geleverd kan worden.

Boxspring kopen 180x200? Kom naar Waddinxveen - Boxspringsepcialist

Boxspring van 180×200: welk matras is handig?

Bij het matras heb je verschillende keuzes:

 • Wel of niet gestoffeerd?
 • Eén matras van 180×200 cm of twee matrassen van 90×200 cm?
 • Eén hardheid of twee verschillende hardheden?

Als je kiest voor een gestoffeerd matras, moet je daarop nog wel een topmatras leggen. Dat is een extra aanschaf, maar wel eentje die zorgt voor extra comfort en vochtregulatie. Dit topmatras is dunner en buigzaam, waardoor het als één groot geheel gewoon door het trapgat past. Een topmatras zorgt er dus ook voor, dat je geen naad voelt tussen de twee ondergelegen matrassen. Kies je voor twee verschillende hardheden zonder topmatras? Ook dan is er een oplossing voor die vervelende naad in het midden: We leveren gewoon twee matraskernen in één hoes. Dit voelt aan als één groot matras, terwijl je allebei op je eigen matras met je persoonlijke hardheid ligt. In onze showroom in Waddinxveen staan de meeste boxsprings in de maat 180×210, maar deze kunnen allemaal ook in 180×200 geleverd worden.

Boxspring kopen 180x200? Kom naar Waddinxveen - Boxspringsepcialist

Boxspring kopen 180×200 op afbetaling

Een boxspring kopen is voor de meeste mensen echt een grote aanschaf. Daarvoor heb je misschien niet het hele bedrag op de plank liggen. Geen probleem! We hebben een voordelig leaseplan ontwikkeld, waardoor je een boxspring op afbetaling kunt kopen. Voor een vast bedrag per maand ben je direct de eigenaar van een gloednieuwe boxspring. Met onze leaseconstructie behoud je gewoon het recht op garantie. Aan het eind van de looptijd betaal je geen slotbedrag, maar is het bed gewoon 100% afbetaald. Dat is een fijn idee!

Boxspring kopen 180x200? Kom naar Waddinxveen - Boxspringsepcialist

Boxspring kopen 180×200 met opbergruimte

Een boxspring bestaat voor een groot gedeelte uit een lege bak, waarop de vering is gemonteerd. Daaronder bevindt zich dus eigenlijk loze ruimte. Maar dat hoeft niet! Verschillende merken boxsprings hebben ook bedden met opbergruimte in het assortiment. Je kunt dan de bedbodem omhoog klappen, waardoor je gemakkelijk bij de ruimte eronder kunt. Ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld seizoenskleding of extra beddengoed. Dat hoeft allemaal niet meer in een kast of naar de zolder. Het omhoog klappen van een boxspring kan in de breedterichting aan beide zijden, of in de lengte vanaf het voeteneind omhoog. Afhankelijk van de ruimte en de positie van het bed in je slaapkamer, kies je voor de handigste manier in jouw situatie.

Boxspring kopen 180×200 verstelbaar

Bij het kopen van een boxspring komt de volgende keuze aan de orde: neem je een elektrisch verstelbaar bed of is dat niet nodig? Natuurlijk is een verstelbare boxspring duurder, maar het brengt zeker voordelen met zich mee. Want wat is er fijner dan lekker met je benen omhoog liggen na een lange dag lopen en staan? Of rechtop zittend in bed nog even genieten van een fijne serie op televisie? Ook ontbijt op bed is fijner als je dat zittend kunt doen. Bedenk dus goed of deze situaties zich geregeld voordoen en of je daar de extra kosten voor over hebt. De motoren van een elektrisch verstelbaar bed werken onafhankelijk van elkaar. Dat betekent dat de bedden los van elkaar omhoog en omlaag kunnen. Kies dus altijd voor je eigen voorkeursstand.

Boxspring kopen 180x200? Kom naar Waddinxveen - Boxspringsepcialist